Kulinarika
 

Recept za pripravo slastnega piščanca z rdečim zeljem

11. 11. 2022; 14.00
Avtor: Revija Liza Maja
piščanec z rdečim zelje

piščanec z rdečim zelje.jpg foto: Profimedia

Ni treba, da je gos ali račka. Če vam je ljuba klasika, lahko tudi za martinovo pripravite slasten obrok iz piščančjih stegen in rdečega zelja. Posebnost recepta je temno pivo. Preverite ...

Sestavine za 4 osebe:   

  • 4 piščančja stegna (po približno 180 g)   
  • 400-500 ml temnega piva   
  • 500 g rdečega zelja   
  • sol   
  • kumina   
  • sladkor   
  • 3 čebule   
  • kis   
  • olje 

    rdeče zelje foto: Dreasmtime

Postopek priprave

1. Pečico  segrejte  na  190  °C.  Meso  natrite  s  soljo,  potresite  s   kumino in ga denite v lahno naoljen pekač. Prilijte malce vode in   pekač pokrijte. Pecite 30 minut, nato odstranite pekač in prilijte   temno pivo.

2. Oprano in očiščeno zelje zrežite na tanke trakove. Začinite jih  s soljo in sladkorjem, potresite s kumino in dodajte še sesekljano   čebulo  in  malce  vode.  Zelje  dušite  do  mehkega.  Na  koncu  ga   začinite  s  soljo  in  kisom.  Piščančja  stegna  postrezite  z  rdečim    zeljem in krompirjevimi cmoki ali pa mlinci.

prejšnji članek
Katero vino ponudimo k izbrani hrani?
Kulinarika
Katero vino ponudimo k izbrani hrani?
naslednji članek
Smrad od znotraj
Zdravje
Smrad od znotraj

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.