Pita s peteršiljevim pestom foto: Revija Liza Maja
Kaj potrebujemo:
• 160 ml posnetega mleka
• 20 g svežega kvasa
• 1/2 žličke sladkorja
• 340 g navadne moke
• 1 žlička soli
• 50 ml olivnega olja + za namaz
• 1 jajce
za peteršiljev pesto:
• 50 g listov peteršilja
• 1 strok česna
• 30 g olupljenih mandljev
• 20 g sončničnih semen
• 1/2 žličke soli
• 6 žlic drobno naribanega čedarja
• 80 ml olivnega olja
##IMAGE-1356326##
Priprava:
1. V posodi zmešamo polovico mlačnega mleka, kvas, sladkor in tri žlice moke. Pustimo vzhajati na toplem.
2. V skledo presejemo preostalo moko, vmešamo sol, dodamo vzhajani kvas in preostalo mlačno mleko. Naredimo mehko testo. Na koncu prilijemo olje, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na toplem približno 60 minut.
3. V sekljalnik damo peteršiljeve liste, narezan olupljen česen, mandlje, sončnična semena, sol in sir. Dodamo olje in sekljamo toliko časa, da nastane pasta.
4. Vzhajano testo razdelimo na štiri dele. Vsak del razvaljamo v tanko okroglo ploščo. Prvo ploščo položimo na papir za peko, namažemo z mešanico jajc in zelišč (po obodu pustimo približno 2 cm širok neobrezan rob) in pokrijemo z drugo ploščo. Postopek ponavljamo, dokler ne postavimo zadnje plošče. Nato povežemo robove posameznih delov in s kozarcem označimo sredino pite.
5. Iz označenega središča naredimo 16 radialnih zarez. Oba dela vedno obrnemo dvakrat drugega proti drugemu za 360 ° in spojimo konca. Pito s papirjem za peko damo na pekač, poškropimo z oljem, pokrijemo s folijo za živila in pustimo vzhajati 20 minut na toplem. Pečemo v pečici, ogreti na 190 °C, približno 30 minut, do zlatorjave barve.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.