Kulinarika
 

Recept: Očiščevalna regratova juha

14. 3. 2024; 13.00
Avtor: Z.F.
regratova juha

regratova juha.jpg foto: Dreamstime

V kulinariki regrat najpogosteje uporabimo za pripravo solate, kjer uporabljamo predvsem liste in neodprte cvetne popke. Starejše liste uporabljamo predvsem za pripravo juh, omak in sveže stisnjenih smutijev. Danes imamo za vas recept za regratovo juho. Izvolite ...

Sestavine:

  • 600 ml jušne osnove,
  • 1 čebula,
  • 500 g regratovih listov,
  • 1 vejica mete,
  • 1 žlica koruznega zdroba,
  • 2 dl mleka,
  • sol,
  • poper,
  • olje

regrat foto: Dreamstime

Priprava:

Čebulo olupimo in sesekljamo. Stresemo jo v večji lonec, dodamo olje in na hitro prepražimo. Dolijemo jušno osnovno in dodamo očiščen regrat. Pokrijemo in kuhamo 10 minut, dodamo listke mete in kuhamo še dve minuti. Odstavimo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V skodelici zmešamo zdrob in mleko, vlijemo v juho in dobro premešamo. Ponovno zavremo ter po okusu solimo in popramo.

Namig: Za popestritev okusa lahko dodate rezine tanko narezanega trdo kuhanega jajca.

prejšnji članek
Nevsakdanji simptomi visokega holesterola
Zdravje
Nevsakdanji simptomi visokega holesterola
naslednji članek
Irena in Andrej presenečenje 3. sezone?
Resničnostni šovi
Irena in Andrej presenečenje 3. sezone?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.