Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

352-11-pogacar Ekipa24.si

Pogačar razgrnil načrte, junija ga boste lahko ...

Fotografija, ki je razbesnela mnoge, najbolj legendarnega Al Bana Odkrito.si

Al Bano proti Damianu iz Måneskin

doncic jokic hernangomez Ekipa24.si

Je bilo to res primerno? Znani novinar je ob zmagi...

Recept: Pečena polenta z mesnim ragujem
| Revija Liza Maja

Recept: Pečena polenta z mesnim ragujem

Pečena polenta z mesnim ragujem, Revija Liza Maja

Pripravite polento nekoliko drugače!

Sestavine za 4 velike porcije:

Za polento:

  • 1000 ml vode
  • 200 ml goveje juhe
  • 250 g koruznega zdroba
  • 1 žlička soli
  • polostra moka

Za ragu:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 80 g šunke
  • 2 žlici olja
  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 500 g sesekljanega paradižnika
  • ščepec zdrobljenega popra
  • ščepec majarona
  • vejica timijana
  • 2 žlici masla
  • 80 g naribanega parmezana

Foto: Revija Liza Maja - Pečena polenta z mesnim ragujem

Priprava:

1. V večji posodi zavremo slano vodo in juho. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo koruzni zdrob.

2. Znižamo temperaturo in med kuhanjem neprestano mešamo še približno 30 minut, dokler se masa ne loči od sten posode. Polento razporedimo po pekaču 1 cm visoko, zgladimo in pustimo, da se ohladi.

3. Čebulo, česen in korenček očistimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, na njem na kratko prepražimo zelenjavo, dodamo šunko in na koncu mleto meso. Vse skupaj pražimo približno 5 minut. Nato dodamo paradižnik, začimbe in na majhnem ognju kuhamo približno 35 minut. Po potrebi dodamo vodo ali juho.

4. Končano polento narežemo na dva lista. Pekač namažemo z maslom in vanj damo plast polente. Obložimo z mesnim ragujem in prekrijemo s preostalo polento. Potresemo z naribanim parmezanom in pečemo v ogreti pečici na 180 °c približno 20 minut.