Pečena polenta z mesnim ragujem foto: Revija Liza Maja
Sestavine za 4 velike porcije:
Za polento:
Za ragu:
##IMAGE-1372033##
Priprava:
1. V večji posodi zavremo slano vodo in juho. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo koruzni zdrob.
2. Znižamo temperaturo in med kuhanjem neprestano mešamo še približno 30 minut, dokler se masa ne loči od sten posode. Polento razporedimo po pekaču 1 cm visoko, zgladimo in pustimo, da se ohladi.
3. Čebulo, česen in korenček očistimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, na njem na kratko prepražimo zelenjavo, dodamo šunko in na koncu mleto meso. Vse skupaj pražimo približno 5 minut. Nato dodamo paradižnik, začimbe in na majhnem ognju kuhamo približno 35 minut. Po potrebi dodamo vodo ali juho.
4. Končano polento narežemo na dva lista. Pekač namažemo z maslom in vanj damo plast polente. Obložimo z mesnim ragujem in prekrijemo s preostalo polento. Potresemo z naribanim parmezanom in pečemo v ogreti pečici na 180 °c približno 20 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.