Kulinarika
 

Recept: Pečena polenta z mesnim ragujem

26. 3. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Pečena polenta z mesnim ragujem

Pečena polenta z mesnim ragujem foto: Revija Liza Maja

Pripravite polento nekoliko drugače!

Sestavine za 4 velike porcije:

Za polento:

  • 1000 ml vode
  • 200 ml goveje juhe
  • 250 g koruznega zdroba
  • 1 žlička soli
  • polostra moka

Za ragu:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 80 g šunke
  • 2 žlici olja
  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 500 g sesekljanega paradižnika
  • ščepec zdrobljenega popra
  • ščepec majarona
  • vejica timijana
  • 2 žlici masla
  • 80 g naribanega parmezana

##IMAGE-1372033##

Priprava:

1. V večji posodi zavremo slano vodo in juho. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo koruzni zdrob.

2. Znižamo temperaturo in med kuhanjem neprestano mešamo še približno 30 minut, dokler se masa ne loči od sten posode. Polento razporedimo po pekaču 1 cm visoko, zgladimo in pustimo, da se ohladi.

3. Čebulo, česen in korenček očistimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, na njem na kratko prepražimo zelenjavo, dodamo šunko in na koncu mleto meso. Vse skupaj pražimo približno 5 minut. Nato dodamo paradižnik, začimbe in na majhnem ognju kuhamo približno 35 minut. Po potrebi dodamo vodo ali juho.

4. Končano polento narežemo na dva lista. Pekač namažemo z maslom in vanj damo plast polente. Obložimo z mesnim ragujem in prekrijemo s preostalo polento. Potresemo z naribanim parmezanom in pečemo v ogreti pečici na 180 °c približno 20 minut.

prejšnji članek
Protibolečinske vaje za raztezanje in krepitev hrbteničnih mišic
Zdravje
Protibolečinske vaje za raztezanje in krepitev hrbteničnih mišic
naslednji članek
Ana Klašnja presrečna, da je nazaj
Kultura
Ana Klašnja presrečna, da je nazaj
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.