Ste si kdaj ob omembi določene države poskusili v glavi zamisliti, kako ta država diši? Vas je misel na Tajsko spomnila na pekoče začimbe, ste ob sanjarjenju o Mehiki pomislili na koruzo in fižol, pri Italiji pa že vonjali slastno kavo in tiste prave, ravno prav kuhane testenine? Vam je ob misli na Francijo zadišalo po rogljičkih, slastnih pitah in kremastih omakah? Nemčija marsikoga takoj spomni klobase in slane preste, Avstrija je seveda kraljevina dunajskega zrezka, Češka pa opojnega piva. In prav zaradi vseh razlik je tako zanimivo odkrivati nove države in nove jedi.
Francija je zagotovo nekaj posebnega, središče vrhunske kulinarike, država, kjer je še pire krompir posebna umetnost in ne običajna hrana, ki za k špinači in jajcem. Francozi so iz kuhanje naredili turizem, iz masla pa najboljše sladice na svetu. Rogljički, kreme, makroni, karamela in seveda slastne pite, to so dobrote, ki dišijo po Franciji.
Francozi so strašno ponosni na svojo kuhinjo, ki je poleg Eifflovega stolpa, Azurne obale in Provanse ena glavnih znamenitosti, ki privablja turiste. Odnos Francozov do hrane je šaljivo opisal dramatik Jean Anouilh: »V Franciji so poroke, krsti, dvoboji, pogrebi in celo diplomatski spori le pretveza za dobro večerjo«.
Sestavine:
Nadev:
Postopek:
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.