Kulinarika
 

Priljubljena italijanska sladica, ki jo boste od sedaj pripravili na malo drugačen način

20. 3. 2023; 07.30
Avtor: Oglasno sporočilo
DOLCELA_1080_x1920
Se spomnite, kako dišijo vaša potovanja?

Indija diši po kariju, Italija po kavi in testeninah, Francija po rogljičkih, slastnih pitah in kremastih omakah. Nemčija ne more brez klobas in slanih prest, Avstrija je seveda kraljevina dunajskega zrezka, Češka pa opojnega piva. Vsaka država ima svoje specialitete in svoj vonj. In prav zaradi vseh razlik je tako zanimivo odkrivati nove države in nove jedi.

Zaupajte nam, kako pa vam diši…?

Romantična Italija

Zagotovo se vam je že zgodilo, da vam je ob omembi držav kar v vaši dnevni sobi zadišalo po kakšni dobroti, ki ste jo jedli na počitnicah v tujini. V Italiji na primer vsi popijemo več kave kot drugje, strastni kapučino in nabriti ekspreso, cedijo se nam sline ob pici margeriti in žametni smetanovi strjenki, pa tisti nebeški sladoled v Firencah in torta caprese na obali Amalfi.

Italija je tako pisana in bogata z dobro hrano, da ne vemo, kje bi začeli. Kava, brioši, krhki piškoti, tramezzini, pica, parmezan, pršut, melone, artičoke, paradižniki in še marsikatera dobrota nam pade na pamet, ko pomislimo na našo zahodno sosedo.

Ponujamo vam recept za priljubljeni tiramisu, ki ga boste enostavno, pa vendar malo drugače pripravili. Odlična spomladanska sladica, ki jo boste z malo truda in kančkom domišljije pripravili, kadar boste želeli razvajati in po okusih Italije popeljati svoje najbližje ali goste.

Sodelujte v naši nagradi igri Dolcela in se potegujte za 9 sladkih darilnih paketov. Zanima nas, kako vam dišijo države? Svoj odgovor pošljite na okusidrzav@media24.si.

Recept: RULADA ÁLA TIRAMISU

Sestavine za 8-10 kosov:

2 žlici instantne kave (ali pa ekspresa)

12 otroških piškotov

1 zavitek tiramisu kreme Dolcela

150 g jagod

kakav v prahu

Priprava:

Kavo skuhajte v 200 ml vode. Piškote v dveh vrstah tesno skupaj položite na folijo za živila in jih nakapajte s kavo.

Po navodilih pripravite tiramisu kremo Dolcela in jo namažite po piškotih, nato pa po kremi razporedite še jagode.

Previdno zvijte in rulado za tri ure postavite v hladilnik. Nato previdno odstranite folijo in rulado potresite s kakavom v prahu.

prejšnji članek
Tina Maze o ceni uspeha
Svet slavnih
Tina Maze o ceni uspeha
naslednji članek
Manca Špik objavila redek, a prelep posnetek svoje edinke
Svet slavnih
Manca Špik objavila redek, a prelep posnetek svoje edinke

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.