Kulinarika
 

Počasen pirin kruh z drožmi

14. 3. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
pirin kruh

Pirin kruh foto: Profimedia

Iščete okusen recept za peko kruha z drožmi? Na spletu lahko zasledite zelo veliko receptov, mi bomo z vami podelili našega najljubšega ...

Kako pripraviti domač pirin kruh?

Sestavine za testo:

•100 g aktivnih droži

•350 g pirine moke

•250 g kefirja

•250 g tople vode

•1,5 žličke soli

•1 zvrhana žlica začimb za kruh (če želite)

Postopek priprave

1.V večji posodi droži pomešajte s preostalo tekočino, dodajte začimbe in sol ter temeljito premešajte. Nato dodajte moko in z roko zamesite zelo mokro testo, ki se močno oprijema roke. Gnetenje ni potrebno, dovolj je, da se sestavine dobro povežejo.

2.Testo dajte v ozek pekač, obložen s papirjem za peko, ga lepo razporedite in vanj z ostrim nožem večkrat zarežite, da pri peki ne bo razpokal. Pekač pokrijte in ga pustite na toplem približno šest ur. V tem času testo vzhaja in je pripravljeno za peko. Kruh pecite 50 do 60 minut pri 200 stopinjah Celzija.

prejšnji članek
Konec obdobja: Kino Kolosej se danes zapira
Kultura
Konec obdobja: Kino Kolosej se danes zapira
naslednji članek
Kaj se kuha doma pri Ani Praznik?
Svet slavnih
Kaj se kuha doma pri Ani Praznik?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.