Pirin kruh foto: Profimedia
Kako pripraviti domač pirin kruh?
Sestavine za testo:
•100 g aktivnih droži
•350 g pirine moke
•250 g kefirja
•250 g tople vode
•1,5 žličke soli
•1 zvrhana žlica začimb za kruh (če želite)
Postopek priprave
1.V večji posodi droži pomešajte s preostalo tekočino, dodajte začimbe in sol ter temeljito premešajte. Nato dodajte moko in z roko zamesite zelo mokro testo, ki se močno oprijema roke. Gnetenje ni potrebno, dovolj je, da se sestavine dobro povežejo.
2.Testo dajte v ozek pekač, obložen s papirjem za peko, ga lepo razporedite in vanj z ostrim nožem večkrat zarežite, da pri peki ne bo razpokal. Pekač pokrijte in ga pustite na toplem približno šest ur. V tem času testo vzhaja in je pripravljeno za peko. Kruh pecite 50 do 60 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.