Pirin kruh foto: Profimedia
Kako pripraviti domač pirin kruh?
Sestavine za testo:
•100 g aktivnih droži
•350 g pirine moke
•250 g kefirja
•250 g tople vode
•1,5 žličke soli
•1 zvrhana žlica začimb za kruh (če želite)
Postopek priprave
1.V večji posodi droži pomešajte s preostalo tekočino, dodajte začimbe in sol ter temeljito premešajte. Nato dodajte moko in z roko zamesite zelo mokro testo, ki se močno oprijema roke. Gnetenje ni potrebno, dovolj je, da se sestavine dobro povežejo.
2.Testo dajte v ozek pekač, obložen s papirjem za peko, ga lepo razporedite in vanj z ostrim nožem večkrat zarežite, da pri peki ne bo razpokal. Pekač pokrijte in ga pustite na toplem približno šest ur. V tem času testo vzhaja in je pripravljeno za peko. Kruh pecite 50 do 60 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.