vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

5 napak pri uporabi balzama
| Liza Maja

5 napak pri uporabi balzama

lasje, konice, balzam, dreamstime

Balzam oziroma regenerator je poleg šampona alfa in omega nege in higiene las. Po zaslugi balzama so lasje mehki, sijoči, lažje se razčesavajo in so tudi odpornejši proti negativnim okoljskim vplivom. Uporaba je na prvi pogled preprosta, nanesemo ga po umivanju, počakamo minuto ali dve in splaknemo. A vendarle se lahko tudi zaplete. Strokovnjaki opozarjajo na pet pogostih napak, ki jih delamo pri uporabi balzama in se jim je dobro izogniti.

1. Uporabljate preveč balzama Pri nanosu balzama velja pravilo »manj je več«. Kajti preveč regeneratorja lahko po nepotrebnem obteži lase, zaradi česar so videti težki, utrujeni in brez življenja. Ko si lase umijete in otrete, stisnite na dlan približno za lešnik balzama. Vtrite ga v vlažne lase, ga dobro vmasirajte in po kratkem času učinkovanja temeljito sperite z mlačno vodo.

2. Z balzamom pretirano varčujete ali ga celo izpustite Čeprav nanos balzama malce podaljša sam postopek umivanja las, se mu nikar ne odrecite. Balzam je nujen, da zapre odprte lasne luske ter jih ohranja zdrave in sijoče. Na dolgi rok se neuporaba ali pretirano varčevanje z balzamom pokaže v lomljivih in krhkih laseh.

3. Šampon z balzamom V želji po prihranku časa in poenostavitvi nege las številne kozmetične hiše ponujajo izdelek 2 v 1; torej šampon in balzam v eni sami steklenički. A če želite imeti zdrave lase, se boste uporabi tega raje izognili, kajti količina balzama v takšnem izdelku pogosto ne zadostuje za nego celotne dolžine las (sploh če imate srednje dolge ali dolge lase). Kombinacijo balzama in šampona raje uporabljajte le občasno, na primer samo na dopustu.

4. Nanašate ga ob korenine Ena najpogostejših napak pri uporabi balzama je ta, da ga ne nanašate le po dolžini in konicah las, temveč ga preveč intenzivno vtirate tudi v korenine. Vendar lasišče takšne nege ne potrebuje, kajti zanjo poskrbijo že lojne žleze in naravne maščobe, ki obdajajo kožo na tem predelu. Če lasišče pretirano obremenjujete z balzamom, so lasje videti bolj mastni, motni, na koži lasišča pa se lahko tudi zamašijo pore in nastanejo izpuščaji.

5. Regenerator ni primeren za vaš tip las Vsak tip las potrebuje svojo nego in to velja tudi za uporabo balzama. Tako je lahko regenerator, ki je denimo namenjen suhim in poškodovanim lasem, veliko pretežak za tanke in fine lase. Vedno torej pazite na to, da izberete ustrezen balzam za svoj tip las, v nasprotnem primeru vam izdelek lahko bolj škodi kot koristi.