Kulinarika
 

Tako kuhajo testenine Italijani

5. 11. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
testenine, kuhanje, priprava

Testenine foto: Pexels

Tudi v »belli Italii« testenine kuhajo v vodi. Zakaj so torej tam okusnejše? Morda zaradi teh fines!

Dovolj prostora za testenine, vodo in sol

Da se testenine ne zlepijo, jih je treba skuhati v veliko vode in v ustrezno velikem loncu. Za 100 g testenin potrebujete najmanj 1 liter vode in 1 zvrhano žličko soli (približno 10 g).

Mešanje namesto olja

tako se bo tudi omaka lepše prijela. testeni- ne najprej stresite v kipečo slano vodo. takoj ko spet zabrbota, lahko znižate temperaturo, voda pa mora še vedno lahno vreti. in nato: večkrat premešajte. nobenega olja! Sicer se omaka ne bo lepo oprijela testenin.

Testenine foto: Pexels

Merilec časa namesto občutka

Upoštevajte čas kuhanja, ki je naveden na embalaži. testenine lahko tudi vržete na pult. Če se prilepijo nanj, so skuhane al dente. Nato jih stresite v plastično cedilo ali pa jih poberite iz vode s penovko. Ne oblivajte jih s hladno vodo! V osnovi velja: omaka mora čakati na testenine, in ne obrnjeno.

Neobičajna metoda

Ponve namesto kozic ali loncev! Testenine stresite v globoko teflonsko ponev in prilijte toliko hladne vode, da bodo popolnoma prekrite. Nato jih kuhajte toliko časa, da tekočina (skoraj) popolnoma izpari.

Testenine foto: Pexels

prejšnji članek
Nova študija o kurkumi: Deluje kot zdravilo
Zdravje
Nova študija o kurkumi: Deluje kot zdravilo
naslednji članek
Recept proti gubam Svetlane Makarovič
Svet slavnih
Recept proti gubam Svetlane Makarovič

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.