Kulinarika
 

Recept: Krepka juha s česnovim pridihom

1. 11. 2023; 13.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
Krepka juha s česnovim pridihom

Krepka juha s česnovim pridihom foto: Profimedia

Saj veste, da prazen žakelj ne stoji pokonci, kajne? Izvolite recept za pripravo krepke juhe!

Sestavin

  • 500 g govedine s kostmi
  • 2 čebuli
  • 2 manjša korenčka
  • 1 korenina peteršilja
  • začimbe za juho
  • 10 zrn črnega popra
  • 3 lovorovi listi
  • 1 žlica masti
  • 1 glava česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 2 žlici olja
  • 3 rezine kruha

Priprava

1. Meso, eno olupljeno čebulo, očiščen peteršilj in korenje dajte v lonec, dodajte začimbe ter zalijte z dvema litroma hladne vode.
2. Počasi kuhajte na nizkem ognju, dokler se meso popolnoma ne zmehča. Nato juho precedite skozi cedilo.
3. Drugo čebulo olupite in zelo na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte mast in prepražite čebulo, da porumeni.
4. Čebulno osnovo prelijte s čisto juho. V juho dodajte nariban oziroma iztisnjen ali čisto na drobno sesekljan česen in majaron. Pustite, da zavre, ter začinite s soljo in poprom.
5. Rezine kruha na olju popecite, da se na obeh straneh zlatorjavo obarvajo.
6. Popečen kruh narežite na kocke in jih tik pred serviranjem položite v vročo juho.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Sepse je čedalje več
Zdravje
Sepse je čedalje več
naslednji članek
Zoran Predin o tem, kako sta z Barbaro vzgajala otroke
Svet slavnih
Zoran Predin o tem, kako sta z Barbaro vzgajala otroke

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.