Krepka juha s česnovim pridihom foto: Profimedia
Sestavin
Priprava
1. Meso, eno olupljeno čebulo, očiščen peteršilj in korenje dajte v lonec, dodajte začimbe ter zalijte z dvema litroma hladne vode.
2. Počasi kuhajte na nizkem ognju, dokler se meso popolnoma ne zmehča. Nato juho precedite skozi cedilo.
3. Drugo čebulo olupite in zelo na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte mast in prepražite čebulo, da porumeni.
4. Čebulno osnovo prelijte s čisto juho. V juho dodajte nariban oziroma iztisnjen ali čisto na drobno sesekljan česen in majaron. Pustite, da zavre, ter začinite s soljo in poprom.
5. Rezine kruha na olju popecite, da se na obeh straneh zlatorjavo obarvajo.
6. Popečen kruh narežite na kocke in jih tik pred serviranjem položite v vročo juho.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.