Kakavov kolaček v obliki buče foto: Revija Liza Maja
SESTAVINE ZA 10 KOSOV:
Za limonino glazuro:
Za čokoladno glazuro:
Za dodelavo:
Postopek priprave
1. Jajca in sladkor stepemo v peno in dodamo olje. Nato dodamo mleko, moko, pecilni prašek, kakav in začimbe za medenjake. Stepemo.
2. Testo razdelimo v pekač za kolačke.
3. Pečemo pri 180 °C približno 40 minut. Pečene kolačke pustimo, da se ohladijo.
4. Kolačkom vodoravno odrežemo spodnji del. Namažemo z marmelado in dva po dva prilepimo skupaj.
5. Sladkor v prahu in limonin sok stepemo v glazuro in obarvamo z barvo za živila ter prelijemo po kolačkih.
6. Okrasimo s slaščičarsko dekoracijo in s steblom, ki ga oblikujemo iz zelenega fondanta. 7. Maslo in čokolado raztopimo v vodni kopeli. Dobro premešamo in prelijemo kolačke. Ponovno okrasimo s slaščičarsko dekoracijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.