Kulinarika
 

Recept: Bučna marmelada z brusnicami

4. 10. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Bučna marmelada z brusnicami

Bučna marmelada foto: profimedia LIZA MAJA

Zanimiva kombinacija, kajne?

Sestavine:

• 100 g buče

• 1 žlica rastlinskega olja

• 100 g polnomastne skute

• 1 strok česna

• sok ½ limone

• 1 spomladanska čebula

• 2 suha paradižnika

• pest orehov

• 1 žlica majoneze

• sol po okusu

• mleti poper po okusu

Priprava:

1. Bučo narežite na rezine in jo izdolbite. Narežite jo na manjše kose, razporedite po pekaču, pokapajte z žlico olja in približno 20 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C.

2. Pečeno bučo narežite na majhne kocke in jo zmešajte s skuto, česnom, limonovim sokom, narezano spomladansko čebulo, narezanim suhim paradižnikom, zdrobljenimi orehi in majonezo. Po okusu začinite s soljo in poprom. Postrežete lahko na primer z grisini.

##IMAGE-1405858##

Sestavine za 5 kozarcev po 250 ml:

• 1 velika buča

• 1 kg bučne kaše

• sok polovice limone

• 500 g želirnega sladkorja 2 : 1

• 100 g brusnic

• 50 ml ruma

Priprava:

1. Olupite bučo, jo prerežite, z žlico izdolbi- te semena in jo narežite na koščke.

2. Bučo dajte v skledo, prelijte z limonovim sokom in potresite z želirnim sladkorjem. Pustite počivati približno 2 uri.

3. Brusnice prelijte z rumom in jih pustite namakati 2 uri. bučo počasi kuhajte, dokler se ne zmehča. Proti koncu kuhanja dodajte brusnice in rum, na kratko zavrite in odstavite.

4. Z mešanico napolnite kozarce. Dobro jih zaprite s pokrovom in obrnite navzdol. Pustite, da se ohladi, in jih obrnite nazaj.

prejšnji članek
Katerih gob ni priporočljivo zamrzniti?
Kulinarika
Katerih gob ni priporočljivo zamrzniti?
naslednji članek
Netflix po dveh sezonah odpovedal serijo, v kateri sta igrala tudi Ashton Kutcher in Mila Kunis
Svet slavnih
Netflix po dveh sezonah odpovedal serijo, v kateri sta igrala tudi Ashton Kutcher in Mila Kunis

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.