Bučna marmelada foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
• 100 g buče
• 1 žlica rastlinskega olja
• 100 g polnomastne skute
• 1 strok česna
• sok ½ limone
• 1 spomladanska čebula
• 2 suha paradižnika
• pest orehov
• 1 žlica majoneze
• sol po okusu
• mleti poper po okusu
Priprava:
1. Bučo narežite na rezine in jo izdolbite. Narežite jo na manjše kose, razporedite po pekaču, pokapajte z žlico olja in približno 20 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C.
2. Pečeno bučo narežite na majhne kocke in jo zmešajte s skuto, česnom, limonovim sokom, narezano spomladansko čebulo, narezanim suhim paradižnikom, zdrobljenimi orehi in majonezo. Po okusu začinite s soljo in poprom. Postrežete lahko na primer z grisini.
##IMAGE-1405858##
Sestavine za 5 kozarcev po 250 ml:
• 1 velika buča
• 1 kg bučne kaše
• sok polovice limone
• 500 g želirnega sladkorja 2 : 1
• 100 g brusnic
• 50 ml ruma
Priprava:
1. Olupite bučo, jo prerežite, z žlico izdolbi- te semena in jo narežite na koščke.
2. Bučo dajte v skledo, prelijte z limonovim sokom in potresite z želirnim sladkorjem. Pustite počivati približno 2 uri.
3. Brusnice prelijte z rumom in jih pustite namakati 2 uri. bučo počasi kuhajte, dokler se ne zmehča. Proti koncu kuhanja dodajte brusnice in rum, na kratko zavrite in odstavite.
4. Z mešanico napolnite kozarce. Dobro jih zaprite s pokrovom in obrnite navzdol. Pustite, da se ohladi, in jih obrnite nazaj.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.