Pečeni ovseni kosmiči za zdrav začetek dneva foto: Shutterstock
Če boste dan začeli z ovsenimi kosmiči, do kosila zagotovo ne boste imeli težav z lakoto. Zaradi dragocenih vitaminov in pomembnih hranil, kot so kompleksni ogljikovi hidrati in beljakovine, veljajo ovseni kosmiči danes za superživilo in so sestavni del številnih jedi. Še posebno so na primer priljubljeni v mislijih ali kaši. Toda dolgoročno se utegne zgoditi, da se vam bo enoličen zajtrk, sestavljen iz ovsenih kosmičev, zazdel predolgočasen. Predlagamo vam, da pokusite pečene ovsene kosmiče: narastek iz ovsene kaše spominja na pecivo in popestri zajtrk, pečeni kosmiči pa niso primerni le za zajtrk, temveč tudi za kosilo ali večerjo. In če imate radi ovseno kašo, vam bodo zagotovo všeč tudi pečeni ovseni kosmiči. Osnovne sestavine se skoraj ne razlikujejo od tistih za klasično ovseno kašo, razlika je le v konsistenci in načinu priprave.
Osnovne sestavine (veganska različica):
· ovseni kosmiči
· zmečkana banana ali jabolčna kaša
· rastlinski napitek po izbiri
· ščep pecilnega praška
Sladko ali slano
Pri pripravi pečenih ovsenih kosmičev domišljija ne pozna meja – lahko jih pripravite sladke, pikantne, s sadjem ali čokolado. Osnovno jed lahko poljubno spreminjate glede na svoje razpoloženje, tako da ima vedno nov in drugačen okus. Lahko se na primer odločite za mehke ali grobe ovsene kosmiče, prav tako pa je stvar posameznikovega okusa, ali jim boste dodali pretlačeno banano ali jabolčno kašo. Pri izbiri rastlinskega napitka vam predlagamo ovseni napitek, vendar je jed prav tako nadvse okusna, če uporabite mandljevega ali riževega.
Manjka samo še posip. Poleg jagodičevja, banan ali jabolk so odlična izbira tudi kokosova moka, kakav v prahu in najrazličnejši oreščki, ki bodo poskrbeli za raznovrsten okus. Če je zmes za vaš okus premalo sladka, ji dodajte agavin sirup, med ali datljev sirup. Tudi 1–2 čajni žlički namaza iz najrazličnejših oreščkov bo odlična dopolnitev osnovnih sestavin.
Bio agavin sirup dmBio, 250 ml, 3,59 EUR, V prodajalnah dm
Predlagamo, da pekač namastite s kokosovim oljem, po želji pa lahko žlico olja dodate tudi neposredno v zmes za testo. Če želite ovsene kosmiče speči v pečici, stresite mešanico v pekač, primeren za peko v pečici, in pecite približno 20–25 minut pri pribl. 180 °C, da se zmes zlatorjavo zapeče. Nato pustite, da se ohladi, in zelo okusen prigrizek je pripravljen!
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.