Pečeni sendviči s sirom foto: Profimedia
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
KOLIČINA: za 4 osebe
Sestavine
250 g sira (gavda)
250 g paradižnika
2 žlici olja
500 g opečenca
100 g majoneze (ali kisle smetane)
200 g rezin šunke
200 g kečapa
pest sončničnih semen
sol
mlet poper
peteršilj za okras
##IMAGE-1450277##
Priprava
1. Sir na grobo naribajte, paradižnik narežite na rezine. Pekač z višjim robom namažite z oljem in nanj razporedite polovico opečenca.
2. Opečenec v pekaču namažite z majonezo ali kislo smetano, na vrh položite polovico šunke, premažite s kečapom, dodajte polovico paradižnika in potresite s sirom.
3. Na sir položite preostali opečenec, ga ponovno premažite z majonezo, položite preostalo šunko in paradižnik, posujte s sirom, sončničnimi semeni, soljo ter poprom.
4. Pecite v pečici pri 180 °C približno 20 minut, da se zlatorjavo zapeče. Ko se ohladi, narežite na porcije in okrasite s peteršiljem.
Še več okusnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.