Popolno testo za pico foto: Pexels
*Sestavine ustrezajo za klasičen plitek pekač, ki je običajno priložen pečici.
Kaj potrebujemo?
-400 g moke
-130 ml mleka
-130 ml vode
-polovico kocke svežega kvasa
-čajna žlička sladkorja
-4 ščepce soli
-2 čajni žlički olja
Postopek priprave:
1. V visoko plastično posodo odmerite mlačno mleko in vodo. Dodajte sladkor, nadrobite kvas, dobro premešajte in počakajte, da iz sestavin naraste kvasni nastavek.
Opomba: Če bo mlečna voda prevroča, se lahko od kvasnega nastavka kar poslovite.
2. V posodo stresite presejano moko, dodajte sol, sledi naj kvasni nastavek in olje. Sedaj se lotite gnetenja. Kuhinjski robot vam lahko to opravilo naredi tako preprosto, da se vam bo smejalo od navdušenja. Brez pretiravanja, po tem receptu ga lahko pripravite skorajda z zaprtimi očmi.
3. Ko bo testo zgneteno, ga pomokajte, pokrijte in na toplem mestu prepustite počitku. Naj vzhaja najmanj pol ure, nato pa se lotite raztegovanja, ki bo zaradi voljne teksture pravi užitek.
Aha, še en hrustljav namig! Preden testo razprostrete po peki papirju, na slednjega potresite koruzni zdrob. Všeč vam bo, čeravno ne zveni obetavno.
4. Testo sedaj obložite po vaših željah in prepustite pečici, da bo čez nekaj minut dišalo po vsej kuhinji. Pečemo na 250 stopinj Celzija in sicer toliko časa, da vas razveseli pogled na zlato rumen rob obložene pice.
Shranite si ta recept, če pa imate v svoji zbrirki receptov še boljšega, pa vas vabimo, da ga delite z nami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.