franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Popolno testo za pico, ki vedno uspe

18. 11. 2023; 01.00
Avtor: V.M.
pexels-felicity-tai-7966341

Popolno testo za pico foto: Pexels

Če še niste našli recepta, s katerim bi pripravili odlično testo za pico, potem si shranite to objavo. Verjamemo, da boste nad rezultatom navdušeni.

*Sestavine ustrezajo za klasičen plitek pekač, ki je običajno priložen pečici.

Kaj potrebujemo?

-400 g moke

-130 ml mleka

-130 ml vode

-polovico kocke svežega kvasa

-čajna žlička sladkorja

-4 ščepce soli

-2 čajni žlički olja

Seveda, seveda, testo oblikujte po vaših željah! Če vam bolj ustreza klasična oblika pice, naj vas nič ne ustavi! foto: Pexels

Postopek priprave:

1. V visoko plastično posodo odmerite mlačno mleko in vodo. Dodajte sladkor, nadrobite kvas, dobro premešajte in počakajte, da iz sestavin naraste kvasni nastavek.

Opomba: Če bo mlečna voda prevroča, se lahko od kvasnega nastavka kar poslovite.

2. V posodo stresite presejano moko, dodajte sol, sledi naj kvasni nastavek in olje. Sedaj se lotite gnetenja. Kuhinjski robot vam lahko to opravilo naredi tako preprosto, da se vam bo smejalo od navdušenja. Brez pretiravanja, po tem receptu ga lahko pripravite skorajda z zaprtimi očmi.

3. Ko bo testo zgneteno, ga pomokajte, pokrijte in na toplem mestu prepustite počitku. Naj vzhaja najmanj pol ure, nato pa se lotite raztegovanja, ki bo zaradi voljne teksture pravi užitek.

Aha, še en hrustljav namig! Preden testo razprostrete po peki papirju, na slednjega potresite koruzni zdrob. Všeč vam bo, čeravno ne zveni obetavno.

4. Testo sedaj obložite po vaših željah in prepustite pečici, da bo čez nekaj minut dišalo po vsej kuhinji. Pečemo na 250 stopinj Celzija in sicer toliko časa, da vas razveseli pogled na zlato rumen rob obložene pice.

Shranite si ta recept, če pa imate v svoji zbrirki receptov še boljšega, pa vas vabimo, da ga delite z nami.

Pico lahko spečete v štirikotnem ali okroglem pekaču ... Kakorkoli, naj vam tekne! foto: Pexels

prejšnji članek
Kumarični napitek za hidracijo in lepo kožo
Moda&Lepota
Kumarični napitek za hidracijo in lepo kožo
naslednji članek
Nov MasterChefov sodnik: Če kuhaš slabe volje, hrana ne bo dobra
Resničnostni šovi
Nov MasterChefov sodnik: Če kuhaš slabe volje, hrana ne bo dobra