Kulinarika
 

Mega nasvet: dodajte malce belega vina!

11. 9. 2024; 13.00
Avtor: njena.si
risotto-plated-fork-cycling-tours-italy-dolomites-italiaoutdoors
Ko kuhate špargljevo rižoto, ji dodajte malce belega vina.

Kaj potrebujete za božansko špargljevo rižoto?


- 70 dag špargljev
- 1 majhna čebula
- 3 žlice masla
- 25 dag riža
- 1,5 dl suhega belega vina
- 8 dl zelenjavne jušne osnove
- 8 dag parmezana
- sol, poper.


Šparglje očistimo in narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke. Vršičke prihranimo. Na polovici masla popražimo nasekljano čebulo, dodamo šparglje (brez vršičkov), še kratko popražimo in dodamo riž.

Pražimo nekaj minut, da riž postekleni, in zalijemo z vinom. Dušimo na močnem ognju. Ko vino že skoraj izpari, začnemo počasi prilivati jušno osnovo. Po desetih minutah dodamo vršičke špargljev. Dušimo še slabih deset minut, da se riž zmehča. Solimo, popramo ter vmešamo preostalo maslo in nariban parmezan.

prejšnji članek
Perioralni dermatitis lahko sproži stres
Zdravje
Perioralni dermatitis lahko sproži stres
naslednji članek
Nov film Mitje Okorna odsev krivic, ki jih je doživel v Sloveniji
Kultura
Nov film Mitje Okorna odsev krivic, ki jih je doživel v Sloveniji

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.