suši hamburger.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Suši hamburger? Ja, zakaj pa ne?
Postopek priprave:
1. Riž izperemo s hladno vodo. Izpiramo, dokler voda ni čista. Izprani riž damo v lonec, zalijemo s hladno vodo (1 del vode na 1 del riža), pokrijemo s pokrovom in zavremo. Nato na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut in pustimo še 5 minut pod pokrovom.
2. Pripravimo kis za suši. V skledi zmešamo rižev kis, sladkor in sol. Mešamo, dokler se sladkor in sol popolnoma ne raztopita. Kuhan riž za suši razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pokapamo s pripravljenim kisom in zmešamo z leseno žlico. Riž zelo previdno zmešamo, da ga ne pretlačimo, in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
3. Štiri sklede s premerom približno 8 centimetrov obložimo s folijo za živila, vanje previdno damo pripravljeni riž in jih damo v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
4. Kumaro narežemo na tanke rezine. Iz sklede previdno vzamemo riževe »hlebčke« in jih potresemo z vasabijem. Na polovico riževih hlebčkov damo kumare, dimljene rezine lososa in koruzo. Pokrijemo z drugo polovico, okrasimo s sezamom in trakovi morskih alg nori. Postrežemo s sojino omako.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.