Kulinarika
 

Recept malo drugače: Suši hamburger

9. 9. 2024; 14.00
Avtor: T.L.
suši hamburger

suši hamburger.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Radi pripravljate jedi malo drugače? Saj veste, malce izven okvirjev, da popestrite krožnike? Nooo, potem pa izvolite.

Suši hamburger? Ja, zakaj pa ne?

  • Sestavine za dva hamburgerja:
  • 250 g riža za suši
  • 3 žlice riževega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 žličke soli
  • vasabi po okusu
  • ½ solatne kumare
  • 200 g rezin dimljenega lososa
  • 25 g koruze
  • morske alge nori
  • črni sezam
  • sojina omaka

Postopek priprave:

1. Riž izperemo s hladno vodo. Izpiramo, dokler voda ni čista. Izprani riž damo v lonec, zalijemo s hladno vodo (1 del vode na 1 del riža), pokrijemo s pokrovom in zavremo. Nato na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut in pustimo še 5 minut pod pokrovom.

2. Pripravimo kis za suši. V skledi zmešamo rižev kis, sladkor in sol. Mešamo, dokler se sladkor in sol popolnoma ne raztopita. Kuhan riž za suši razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pokapamo s pripravljenim kisom in zmešamo z leseno žlico. Riž zelo previdno zmešamo, da ga ne pretlačimo, in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

3. Štiri sklede s premerom približno 8 centimetrov obložimo s folijo za živila, vanje previdno damo pripravljeni riž in jih damo v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).

4. Kumaro narežemo na tanke rezine. Iz sklede previdno vzamemo riževe »hlebčke« in jih potresemo z vasabijem. Na polovico riževih hlebčkov damo kumare, dimljene rezine lososa in koruzo. Pokrijemo z drugo polovico, okrasimo s sezamom in trakovi morskih alg nori. Postrežemo s sojino omako.

prejšnji članek
Kako se pričnejo moški po 30. letu spreminjati?
Zdravje
Kako se pričnejo moški po 30. letu spreminjati?
naslednji članek
Triglav tek privabil več kot 1.800 obiskovalcev
Življenjski slog
Triglav tek privabil več kot 1.800 obiskovalcev

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.