Kulinarika
 

Preprosto in hitro: njoki z gorgonzolo

12. 9. 2024; 13.00
Avtor: Maja Poljšak/Maja
Njoki z gorgonzolo

foto: Profimedia

Današnji izbrani recept je res enostaven, preizkusite ga!

Sestavine za 4 osebe:


- 500 g njokov
- 125 g zamrznjenega graha
- 1 sesekljan strok česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 45 g rukole
- 3 žlice olivnega olja
- 75 g gorgonzole
- sol in poper
- 2 žlici popečenih pinjol

Priprava:
1. V posodi zavremo vodo, jo solimo, dodamo njoke in grah, kuhamo 3 minute in odstavimo. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in malce popražimo, vendar česen ne sme porumeneti. Odstavimo in popramo.

2. V skledo stresemo odcejene njoke, prelijemo s česnovim oljem, na vrh damo rukolo in nadrobljeno gorgonzolo, vse dobro premešamo in takoj postrežemo.

prejšnji članek
Simptomi sepse, ki je lahko tudi smrtna
Zdravje
Simptomi sepse, ki je lahko tudi smrtna
naslednji članek
Jolanda jezna zaradi poimenovanja koze iz šova Kmetija
Resničnostni šovi
Jolanda jezna zaradi poimenovanja koze iz šova Kmetija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.