piščančji pad thai foto: profimedia LIZA MAJA
Energijska vrednost: 2442 kJ/584 kcal
Sestavine za 4 porcije:
400 g riževih rezancev
300 g piščančjih prsi
sol po okusu
4 žlice ribje omake
4 žlice sojine omake
1 čili
1 čebula
1 korenček
4 mlade čebule
rastlinsko olje
2 žlici rjavega sladkorja
sok 1 limete
2 jajci
100 g sojinih kalčkov
##IMAGE-1460458##
Priprava:
1. Riževe rezance namočite v vreli vodi in pustite, da se zmehčajo. Piščanca narežite na kose, ga dajte v skledo, dodajte sol, ribjo omako, sojino omako in sesekljan čili.
2. Meso dobro prepojite z marinado in ga pustite počivati. Čebulo in spomladansko čebulo narežite na kolobarje, korenje na rezance. Na 2 žlicah olja prepražite meso.
3. Po dveh minutah dodajte čebulo in korenje ter ju skupaj pražite še dve minuti. Nato dodajte rjavi sladkor in limetin sok. Premešajte in odstavite. Nato v ponev ubijte jajci.
4. Počakajte, da se strdita, in ju zmešajte. Dodajte rezance, kalčke in spomladansko čebulo. Skupaj kuhajte približno 2 minuti. Posujte z arašidi in koriandrom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.