Kulinarika
 

Recept za prste obliznit: Piščančji pad thai

2. 3. 2024; 13.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
profimedia-0736383113

piščančji pad thai foto: profimedia LIZA MAJA

Kaj ko bi najdražje presenetili s pripravo najbolj priljubljene tajske jedi? Priprava je preprosta, preplet raznolikih okusov pa pravi ples za brbončice.

Energijska vrednost: 2442 kJ/584 kcal

Sestavine za 4 porcije:
400 g riževih rezancev
300 g piščančjih prsi
sol po okusu
4 žlice ribje omake
4 žlice sojine omake
1 čili
1 čebula
1 korenček
4 mlade čebule
rastlinsko olje
2 žlici rjavega sladkorja
sok 1 limete
2 jajci
100 g sojinih kalčkov

##IMAGE-1460458##


Priprava:


1. Riževe rezance namočite v vreli vodi in pustite, da se zmehčajo. Piščanca narežite na kose, ga dajte v skledo, dodajte sol, ribjo omako, sojino omako in sesekljan čili.


2. Meso dobro prepojite z marinado in ga pustite počivati. Čebulo in spomladansko čebulo narežite na kolobarje, korenje na rezance. Na 2 žlicah olja prepražite meso.


3. Po dveh minutah dodajte čebulo in korenje ter ju skupaj pražite še dve minuti. Nato dodajte rjavi sladkor in limetin sok. Premešajte in odstavite. Nato v ponev ubijte jajci.


4. Počakajte, da se strdita, in ju zmešajte. Dodajte rezance, kalčke in spomladansko čebulo. Skupaj kuhajte približno 2 minuti. Posujte z arašidi in koriandrom.

prejšnji članek
S sladkim korenom krepimo delovanje trebušne slinavke
Zdravje
S sladkim korenom krepimo delovanje trebušne slinavke
naslednji članek
Žalosten Bojan Križaj
Svet slavnih
Žalosten Bojan Križaj

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.