tartlete z gobicami foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 4 tartlete:
Za testo:
250 g navadne moke
sol po okusu
1 jajce
125 g masla
Za nadev:
1 čebula
2 stroka česna
100 g angleške slanine
3 pesti svežih jurčkov
½ rdeče paprike
1 žlica masla
1 ščepec zdrobljene kumine
4 vejice svežega timijana
sol po okusu
mleti poper po okusu
300 g kremnega sira
1 jajce
50 g balkanskega sira
##IMAGE-1465041##
Priprava:
1. V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte jajca, sesekljano zmehčano maslo in zamesite v gladko, drobljivo testo. Razdelite ga na 8 delov in jih stisnite v modele, namazane z maslom. Shranite v hladilniku.
2. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte, slanino narežite na kocke, gobe na četrtine in papriko na kocke. Na stopljenem maslu prepražite čebulo, čez nekaj časa dodajte gobe, slanino in česen. Vmešajte kumino in timijanove lističe ter vse skupaj na kratko prepražite. Mešanico začinite s soljo in poprom po okusu.
3. Kremni sir zmešajte z jajcem in nadrobljenim balkanskim sirom. Po testu razporedite zdrobljen sir in ga zgladite. Kot drugo plast dodajte gobe in jih potresite s papriko.
4. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut. Pečene tartlete vzemite iz pečice, počakajte, da se nekoliko ohladijo, odstranite iz modelčkov, okrasite z vejicami timijana in postrezite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.