Kulinarika
 

Hitro in slastno kosilo: Gobovi tartleti s timijanom

27. 3. 2023; 14.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
profimedia-0743106173

tartlete z gobicami foto: profimedia LIZA MAJA

Za vas imamo okusno idejo za hitro kosilo.

Sestavine za 4 tartlete:

Za testo:
250 g navadne moke
sol po okusu
1 jajce
125 g masla

 Za nadev:
1 čebula
2 stroka česna
100 g angleške slanine
3 pesti svežih jurčkov
½ rdeče paprike
1 žlica masla
1 ščepec zdrobljene kumine
4 vejice svežega timijana
sol po okusu
mleti poper po okusu
300 g kremnega sira
1 jajce
50 g balkanskega sira

##IMAGE-1465041##



Priprava:
1. V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte jajca, sesekljano zmehčano maslo in zamesite v gladko, drobljivo testo. Razdelite ga na 8 delov in jih stisnite v modele, namazane z maslom. Shranite v hladilniku.


2. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte, slanino narežite na kocke, gobe na četrtine in papriko na kocke. Na stopljenem maslu prepražite čebulo, čez nekaj časa dodajte gobe, slanino in česen. Vmešajte kumino in timijanove lističe ter vse skupaj na kratko prepražite. Mešanico začinite s soljo in poprom po okusu.


3. Kremni sir zmešajte z jajcem in nadrobljenim balkanskim sirom. Po testu razporedite zdrobljen sir in ga zgladite. Kot drugo plast dodajte gobe in jih potresite s papriko.


4. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut. Pečene tartlete vzemite iz pečice, počakajte, da se nekoliko ohladijo, odstranite iz modelčkov, okrasite z vejicami timijana in postrezite.

prejšnji članek
Pred menstruacijo jejte banane
Zdravje
Pred menstruacijo jejte banane
naslednji članek
Kolagen – eden izmed ključnih gradnikov človeškega telesa
Zdravje
Kolagen – eden izmed ključnih gradnikov človeškega telesa
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.