Kulinarika
 

Popečen janežev gomolj s parmezanom

23. 4. 2023; 13.00
Avtor: Metka McCully Žigon / revija Jana
babicina shramba

Popečen janežev gomolj s parmezanom foto: Shutterstock

Janeževi gomolji so zelo zdrava zelenjava. Vsebujejo malo kalorij, a veliko vitaminov in mineralov. Učinkujejo rahlo diuretično.

Janeževi gomolji popečeni s parmezanom so hitro pripravljeni in zelo okusni ter navadno všeč tudi tistim, ki janeža sicer ne marajo preveč. Ponudimo jih za prilogo.

Sestavine

  • 1 do 2 janeževa gomolja
  • nekaj žlic ribanega parmezana (okrog 50 g)
  • po okusu: sol, poper, olivno olje

    ##IMAGE-1488512##

Priprava

1. Janež operemo in zrežemo po višini na približno pol centimetra debele rezine. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Solimo zelo malo ali celo sol izpustimo, ker bomo pozneje dodali parmezan, ki je že slan. Pokapljamo le z olivnim oljem in pečemo v pečici na 170 stopinjah Celzija 40 minut. Vmes enkrat obrnemo, da se lepo zapečejo z obeh strani.

2. Ko so gomolji že malo zmehčani, na vsakega potrosimo žličko ali dve ribanega parmezana. Pečemo še 10 minut, da se sir stopi.


NAMIG

Če želimo skrajšati čas priprave, razrezane gomolje najprej skuhamo v vodi (10 minut). Nato jih damo v pečico, potresemo s parmezanom in pečemo še od 10 do 15 minut.

Vabimo vas, da si še več zanimivih receptov preberete v reviji Jana, št. 15., št. 15, 11. 04. 2023.

prejšnji članek
Ugotovite, katere rastline so vam pisane na kožo
Zdravje
Ugotovite, katere rastline so vam pisane na kožo
naslednji članek
Bivša žena Janka iz Botrov se je morala posloviti
Svet slavnih
Bivša žena Janka iz Botrov se je morala posloviti

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.