Popečen janežev gomolj s parmezanom foto: Shutterstock
Janeževi gomolji popečeni s parmezanom so hitro pripravljeni in zelo okusni ter navadno všeč tudi tistim, ki janeža sicer ne marajo preveč. Ponudimo jih za prilogo.
Sestavine
##IMAGE-1488512##
Priprava
1. Janež operemo in zrežemo po višini na približno pol centimetra debele rezine. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Solimo zelo malo ali celo sol izpustimo, ker bomo pozneje dodali parmezan, ki je že slan. Pokapljamo le z olivnim oljem in pečemo v pečici na 170 stopinjah Celzija 40 minut. Vmes enkrat obrnemo, da se lepo zapečejo z obeh strani.
2. Ko so gomolji že malo zmehčani, na vsakega potrosimo žličko ali dve ribanega parmezana. Pečemo še 10 minut, da se sir stopi.
NAMIG
Če želimo skrajšati čas priprave, razrezane gomolje najprej skuhamo v vodi (10 minut). Nato jih damo v pečico, potresemo s parmezanom in pečemo še od 10 do 15 minut.
Vabimo vas, da si še več zanimivih receptov preberete v reviji Jana, št. 15., št. 15, 11. 04. 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.