Rabarbarini kolački foto: Profimedia
Sestavine
Za vaniljevo kremo
500 ml mleka
ščepec soli
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 vaniljev puding
30 g masla
Za testo
175 g masla
150 g sladkorja
20 g vaniljevega sladkorja
4 velika jajca
200 g pšenične moke
½ čajne žličke pecilnega praška
½ čajne žličke soli
Za nadev
400 g stebel rabarbare
50 g sladkorja
1 čajna žlička kardamoma
Priprava
1. Najprej pripravimo vaniljevo kremo. Mleko vlijemo v lonec, mu primešamo sol in sladkor ter zavremo. V drugi posodi zmešamo jajce, rumenjak in vaniljev puding. Jajčno zmes prelijemo z vročim mlekom in kuhamo 1 minuto, ves čas mešamo. Vmešamo maslo in pustimo, da se ohladi.
2. Mehko maslo s sladkorjem stepamo do svetle pene, postopoma vmešamo vsa jajca in nazadnje vmešamo moko, pecilni prašek in sol.
3. Manjše okrogle pekače s premerom približno 12 cm namažemo z maslom in jih obložimo s papirjem za peko. V vsak pekač damo približno 2 žlici testa in 2 žlici vaniljeve kreme.
4. Stebla rabarbare olupimo in narežemo na koščke ter v skledi zmešamo s sladkorjem in kardamomom. Mešanico nanesemo na vaniljevo kremo in 30 minut pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C. Pred serviranjem po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Recept je objavljen v reviji Jana, št. 19, 09.05.2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.