Kulinarika
 

Ste za rabarbarine kolačke z vaniljevo kremo?

14. 5. 2023; 13.00
Avtor: Lara Jelen
rabarbarini-kolački

Rabarbarini kolački foto: Profimedia

Vanilja in rabarbara se v tej poslastici odlično ujameta.

Sestavine

Za vaniljevo kremo
500 ml mleka
ščepec soli
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 vaniljev puding
30 g masla

Za testo
175 g masla
150 g sladkorja
20 g vaniljevega sladkorja
4 velika jajca
200 g pšenične moke
½ čajne žličke pecilnega praška
½ čajne žličke soli

Rabarbarini kolački foto: Profimedia


Za nadev
400 g stebel rabarbare
50 g sladkorja
1 čajna žlička kardamoma


Priprava

1. Najprej pripravimo vaniljevo kremo. Mleko vlijemo v lonec, mu primešamo sol in sladkor ter zavremo. V drugi posodi zmešamo jajce, rumenjak in vaniljev puding. Jajčno zmes prelijemo z vročim mlekom in kuhamo 1 minuto, ves čas mešamo. Vmešamo maslo in pustimo, da se ohladi.
2. Mehko maslo s sladkorjem stepamo do svetle pene, postopoma vmešamo vsa jajca in nazadnje vmešamo moko, pecilni prašek in sol.
3. Manjše okrogle pekače s premerom približno 12 cm namažemo z maslom in jih obložimo s papirjem za peko. V vsak pekač damo približno 2 žlici testa in 2 žlici vaniljeve kreme.
4. Stebla rabarbare olupimo in narežemo na koščke ter v skledi zmešamo s sladkorjem in kardamomom. Mešanico nanesemo na vaniljevo kremo in 30 minut pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C. Pred serviranjem po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

Recept je objavljen v reviji Jana, št. 19, 09.05.2023.

Rabarbarini kolački foto: Profimedia

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Vaginizem - krč ob vhodu v nožnico
Odnosi
Vaginizem - krč ob vhodu v nožnico
naslednji članek
Žan Serčič se je po končani zvezi odločil za selitev
Svet slavnih
Žan Serčič se je po končani zvezi odločil za selitev
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.