Kulinarika
 

Najpreprostejša slastna omaka za testenine

13. 5. 2023; 13.00
Avtor: njena.si
pesto genovese

foto: Profimedia

Vas mika, da bi pripravili pesto genovese? Ta recept je idealen za kuharje začetnike, saj je zelo preprost, prepričala pa vas bo tudi hitra priprava.

Za dober pesto genovese, eno najbolj enostavnih in najbolj aromatičnih omak za testenine, ne potrebujete veliko sestavin. 

Potrebujete:

- 2 pesti svežih listov bazilike
- strok česna
- 25 g pinjol
- 125 ml oljčnega olja
- 4 žlice sveže naribanega parmezana
- 4 žlice sveže naribanega sira pecorino (ovčji sir)
- sol

Priprava:

Najbolj preprosto je, da vse sestavine denete v mešalnik in se lotite miksanja, da dobite gladko omako. Tradicionalni pesto genovese pa seveda lahko naredite v možnarju, tako bo imela omaka malenkost drugačen videz in teksturo kot tista, ki jo pripravimo s pomočjo električnega gospodinjskega aparata.

Da si olajšate delo, najprej narežite liste bazilike in česen na drobne koščke. V mlinčku najprej zmečkajte česen, nato dodajte baziliko in obe sestavini gnetite toliko časa, dokler ne razpadeta. Nato jima dodajte pinjole in jih nežno gnetite, počasi pa jim dodajajte tudi oljčno olje, da dobite malenkost tekočo omako.

V omako nato dodajte obe vrsti sira in dobro premešajte, zatem pa še posolite. Količina soli je odvisna od slanosti sira, zato pred soljenjem raje poizkusite omako, da ne bo preslana.

Zdaj vam manjkajo le še kuhane testenine.

Dober tek!

prejšnji članek
S pravilno nego barvanih las do osupljivih rezultatov
Moda&Lepota
S pravilno nego barvanih las do osupljivih rezultatov
naslednji članek
Eni jo pošiljajo v pokoj, drugi bi jo še gledali
Svet slavnih
Eni jo pošiljajo v pokoj, drugi bi jo še gledali

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.