foto: Profimedia
Za dober pesto genovese, eno najbolj enostavnih in najbolj aromatičnih omak za testenine, ne potrebujete veliko sestavin.
Potrebujete:
- 2 pesti svežih listov bazilike
- strok česna
- 25 g pinjol
- 125 ml oljčnega olja
- 4 žlice sveže naribanega parmezana
- 4 žlice sveže naribanega sira pecorino (ovčji sir)
- sol
Priprava:
Najbolj preprosto je, da vse sestavine denete v mešalnik in se lotite miksanja, da dobite gladko omako. Tradicionalni pesto genovese pa seveda lahko naredite v možnarju, tako bo imela omaka malenkost drugačen videz in teksturo kot tista, ki jo pripravimo s pomočjo električnega gospodinjskega aparata.
Da si olajšate delo, najprej narežite liste bazilike in česen na drobne koščke. V mlinčku najprej zmečkajte česen, nato dodajte baziliko in obe sestavini gnetite toliko časa, dokler ne razpadeta. Nato jima dodajte pinjole in jih nežno gnetite, počasi pa jim dodajajte tudi oljčno olje, da dobite malenkost tekočo omako.
V omako nato dodajte obe vrsti sira in dobro premešajte, zatem pa še posolite. Količina soli je odvisna od slanosti sira, zato pred soljenjem raje poizkusite omako, da ne bo preslana.
Zdaj vam manjkajo le še kuhane testenine.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.