Ocvrti akacijevi cvetovi foto: Shutterstock
Akacija ali botanično pravilneje robinija zacveti navadno maja. Cvetovi so v obliki grozdastega socvetja in čudovito opojno dišijo. Čebele jih naravnost obožujejo, zato je akacija zelo pomembna za pridelavo medu in sploh preživetje čebel.
NAMIG: Na enak način lahko pripravimo tudi ocvrte bezgove cvetove.
Sestavine
Priprava
1. Akacijeve cvetove razgrnemo po čisti kuhinjski krpi, morda jih rahlo stresemo, da jih zapustijo morebitne žuželke. Sama jih ne perem, da čimbolj ohranim aromo.
2. Pripravimo podobno testo kot za palačinke, le malce gostejše, da se bo lepo oprijelo cvetov. Če želimo, da bodo ocvrtki puhasti in hrustljavi, ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake malce razžvrkljamo, jim dodamo sladkor, vanilin, moko in pecilni. Previdno dolijemo še mleko do želene gostote. Nazadnje na rahlo vmešamo še beljake.
3. V ponvi segrejemo olje. Vsak cvet posebej pomakamo v testo in damo peč. Po 2 minutkah obrnemo, da se lepo zlato rumeno zapeče še na drugi strani. Polagamo na s kuhinjskim papirjem obložen krožnik. Najboljši so še topli, potresemo jih s sladkorjem v prahu.
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.