Kulinarika
 

Lazanja iz palačink? Zakaj pa ne!

7. 10. 2024; 14.00
Avtor: revija Bodi zdrava
LAZANJA IZ PALAČINK

LAZANJA IZ PALAČINK foto: Profimedia

Je kdo rekel lazanja? Ja, ampak tule pri nas diši po palačinkah. Lazanja, pripravljena po tem postopku, je kar zanimiva. Še bolj okusna? Bomo preverili. Izvolite recept.

Sestavine za 4 osebe:

Za nadev:

  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 150 g šampinjonov
  • olivno olje
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 2 lovorjeva lista
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 150 g nastrganega sira


Za palačinke:

  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 170 g moke olje za cvrenje

Za skutno pomako:

Priprava:

Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo zelenjavo zrežite na kocke. Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom in dodajte paradižnike. Nato primešajte lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut. Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Potresite s peteršiljem in ponev odstavite. Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke. Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo ter postrezite ob zloženki.

prejšnji članek
Drzna in sodobna reinterpretacija Čehovove drame 3 Sestre
Kultura
Drzna in sodobna reinterpretacija Čehovove drame 3 Sestre
naslednji članek
Premiera gledališke predstave Varje Hrvatin: Sukeban
Kultura
Premiera gledališke predstave Varje Hrvatin: Sukeban

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.