Kulinarika
 

Recept: Rižota z lisičkami

5. 10. 2024; 13.00
Avtor: l. M. / revija Bodi zdrava
RIŽOTA Z LISIČKAmI

RIŽOTA Z LISIČKAMI foto: Profimedia

Ustvarite okuse, ki bodo pogreli dušo in telo.

Kaj potrebujemo?

  • 1 čebula
  • 250 g lisičk
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 150 g bučk
  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 g riža za rižoto (carnaroli, arborio)
  • 150 ml suhega belega vina
  • 750 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlica masla
  • 80 g parmezana
  • sol in poper

Priprava:

Olupite čebulo, jo na drobno sesekljajte, očiščene lisičke razpolovite, sesekljajte peteršilj in bučke narežite na kocke. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in riž ter ju popražite, da se riž prepoji z oljem. Nato prelijte z vinom, pustite, da zavre, dodajte lisičke, prepražite, postopoma prilijte vročo juho in kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte bučke, dolijte juho in riž kuhajte, dokler se ne zmehča. Na koncu vmešajte maslo, nariban parmezan in peteršilj ter vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom ter takoj postrezite,

Namig: Namesto lisičk lahko uporabite tudi druge vrste gob po vašem okusu.

##IMAGE-1562423##

prejšnji članek
Vam primanjkuje prostora? Organizirajte svoj nered
Zdravje
Vam primanjkuje prostora? Organizirajte svoj nered
naslednji članek
Aleš Avsenik blesti v gostinstvu
Svet slavnih
Aleš Avsenik blesti v gostinstvu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.