oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Rižota z lisičkami

20. 11. 2023; 02.00
Avtor: l. M. / revija Bodi zdrava
RIŽOTA Z LISIČKAmI

RIŽOTA Z LISIČKAMI foto: Profimedia

Hladni in krajši dnevi so kot nalašč za to,  da več časa preživite v svoji kuhinji in ustvarite okuse, ki bodo pogreli dušo in telo.

Kaj potrebujemo?

  • 1 čebula
  • 250 g lisičk
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 150 g bučk
  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 g riža za rižoto (carnaroli, arborio)
  • 150 ml suhega belega vina
  • 750 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlica masla
  • 80 g parmezana
  • sol in poper

Priprava:

Olupite čebulo, jo na drobno sesekljajte, očiščene lisičke razpolovite, sesekljajte peteršilj in bučke narežite na kocke. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in riž ter ju popražite, da se riž prepoji z oljem. Nato prelijte z vinom, pustite, da zavre, dodajte lisičke, prepražite, postopoma prilijte vročo juho in kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte bučke, dolijte juho in riž kuhajte, dokler se ne zmehča. Na koncu vmešajte maslo, nariban parmezan in peteršilj ter vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom ter takoj postrezite,

Namig: Namesto lisičk lahko uporabite tudi druge vrste gob po vašem okusu.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Umrl je Vasilij Vasko Polič
Svet slavnih
Umrl je Vasilij Vasko Polič
naslednji članek
Tedenski horoskop: Močan vpliv Venere v tehtnici in Marsa v škorpijonu
Horoskop
Tedenski horoskop: Močan vpliv Venere v tehtnici in Marsa v škorpijonu