Krepka gosta zelenjavna juha foto: Profimedia
Kaj potrebujemo?
Priprava
1. Na oljčnem olju posteklenimo čebulo, da postane mehka (pribl. 2 do 3 minute), in dodamo narezano zeleno in korenje ter pražimo še nekaj minut, da se tudi zelena zmehča. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
2. Dodamo narezan krompir, bučo in stročji fižol ter vse skupaj pražimo še nekaj minut.
3. Dodamo na drobno nasekljan česen, in ko zadiši (približno 1/2 minute), dodamo še pasiran paradižnik in zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter kuhamo nekje 20 minut, dokler zelenjava ni mehka oziroma kuhana.
4. Dodamo kuhan beli fižol in narezane liste ohrovta ter po okusu začinimo s soljo, poprom in timijanom. Vse skupaj osvežimo še s sokom limone.
Še več slastnih receptov za jedi na žlico vas čaka v reviji Jana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.