Kulinarika
 

Valentinove tortice na hitro

14. 2. 2024; 13.00
Avtor: Tina Lucu
profimedia-0502623921

valentinove tortice foto: profimedia

Za tiste, ki ste malce v zamudi, pa bi vseeno radi pripravili nekaj sladkega za pod zob.

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 160 g sladkorja
  • 200 g navadne moke
  • 40 g masla
  • rdeča jedilna barva

Za nadev:

  • 200 g mascarponeja
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 200 g smetane za stepanje
  • 100 ml mandljevega likerja

Priprava:

1. Rumenjake in sladkor stepemo v gosto peno. Beljake stepemo v trd sneg. Obe masi zmešamo skupaj s kuhalnico. Vmešamo presejano moko in stopljeno maslo.

2. Testo razdelimo na tri dele. Vsako obarvamo z različno količino barve, da ustvarimo tri odtenke. Testo razporedimo po pekačih in pečemo približno 180 minut pri 180 °C.

3. Ko se biskviti ohladijo, izrežemo kroge. Mascarpone zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Najtemnejše kroge pokapamo z likerjem in namažemo z delom kreme.

4. Prekrijemo s svetlejšimi krogi in znova pokapamo z likerjem in namažemo s kremo. Tako nadaljujemo, dokler niso vse tortice pripravljene. Preostalo smetano damo v slaščičarsko vrečko in z njo okrasimo tortice.

prejšnji članek
Ganljivo: Deželak jokal celo jutro
Svet slavnih
Ganljivo: Deželak jokal celo jutro
naslednji članek
Valentinov poklon Žana Serčiča, ki je v teh dneh še posebej nasmejan
Svet slavnih
Valentinov poklon Žana Serčiča, ki je v teh dneh še posebej nasmejan

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.