valentinove tortice foto: profimedia
Sestavine:
Za nadev:
Priprava:
1. Rumenjake in sladkor stepemo v gosto peno. Beljake stepemo v trd sneg. Obe masi zmešamo skupaj s kuhalnico. Vmešamo presejano moko in stopljeno maslo.
2. Testo razdelimo na tri dele. Vsako obarvamo z različno količino barve, da ustvarimo tri odtenke. Testo razporedimo po pekačih in pečemo približno 180 minut pri 180 °C.
3. Ko se biskviti ohladijo, izrežemo kroge. Mascarpone zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Najtemnejše kroge pokapamo z likerjem in namažemo z delom kreme.
4. Prekrijemo s svetlejšimi krogi in znova pokapamo z likerjem in namažemo s kremo. Tako nadaljujemo, dokler niso vse tortice pripravljene. Preostalo smetano damo v slaščičarsko vrečko in z njo okrasimo tortice.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.