Šunka z vinsko omako foto: Shutterstock
Sestavine za 4 porcije:
Priprava:
1. Čebulo olupimo, drobno narežemo in damo v ponev. Dodamo brin, kis in približno 5 žlic vode. Mešanico zavremo in na hitro pokuhamo.
2. Olje in moko premešamo in popražimo. Prelijemo s hladno juho in stepemo. Osnovo za omako razredčimo z vinom in zavremo. Vmešamo kuhano čebulo z brinom. Omako počasi dušimo približno 10 minut.
3. Omako precedimo in jo damo nazaj v ponev. Začinimo s soljo, dodamo smetano in segrejemo.
4. Šunko narežemo na rezine in prepražimo na malo olja. Prestavimo v pekač, prelijemo z omako in pečemo približno 10 minut v pečici, ogreti na 190 °C. Pred serviranjem potresemo z drobno narezanim porom in zelišči.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.