Barvanje 8-okt20
Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za slabo kri

športne stave, športna loterija
Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in Madžarov

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Puranja nabodala s kuskusom

25. 5. 2024; 01.00
Avtor: Tina Lucu/ Jej zdravo
profimedia-0173624418

kuskus s piščancem foto: profimedia

Tudi zdravo je lahko okusno. Zelo okusno!

Sestavine za 4 osebe:

600 g puranjega fileja

1 por

sol, sveže mlet poper

začimbe za žar

400 g kuskusa

olje

2 mladi čebuli

1 rdeča paprika

1 čili

1 kumara

meta

1 limona

 Priprava:

1 Oplaknite meso, ga otrite in zrežite na daljše trakove. Očistite por in ga zrežite na trakove. Trakove pora položite na mesne trakove in jih po dolgem nataknite na nabodala. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar.

2 Kuskus prelijte s 400 ml vrele vode in mu primešajte eno žlico olja. Pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite stati približno 15 minut.

3 Očistite mlado čebulo, papriko in čili. Vse skupaj sesekljajte in popražite na vročem olju. Nato mešanico vmešajte v kuskus in dodajte še rezine kumare in sesekljano meto. Začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

4 Puranja nabodala z obeh strani popecite v vroči, malce naoljeni ponvi, za zaključek pa naj se nekaj minut pečejo še v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kuskusom in jogurtovo pomako.

prejšnji članek
Premalo ljudi ve, da kopriva v sebi skriva čudežne sokove
Zdravje
Premalo ljudi ve, da kopriva v sebi skriva čudežne sokove
naslednji članek
Špela Gornik pravi, da so njene stranke spolnost želele ločiti od odnosa
Resničnostni šovi
Špela Gornik pravi, da so njene stranke spolnost želele ločiti od odnosa