solata z bulgurjem foto: profimedia LIZA MAJA
Energijska vrednost na porcijo: 870 kJ/208 kcal
Sestavine:
Za preliv:
3 žlice oljčnega olja
1 žlica belega balzamičnega kisa
sol
Za solato:
120 g bulgurja
sol
250 g čičerke v slanici
½ solatne kumare, narezane na kocke
10 redkvic
zelena solata
1 granatno jabolko
bučna semena
peteršilj
Priprava:
1. Zmešajte oljčno olje, balzamični kis in sol ter shranite v hladilniku. Bulgur prelijte z 250 ml vrele vode, solite, pokrijte s pokrovom in počasi kuhajte 5 minut. Odstavite z ognja in pustite stati 15 minut.
2. Kuhani bulgur pustite, da se ohladi, ga prelijte s pripravljenim prelivom in dobro premešajte. Odcedite čičerko in sperite s hladno vodo.
3. Bulgur razdelite v globlje sklede in ga okrasite s sesekljano zelenjavo, čičerko in semeni granatnega jabolka, potresite z bučnimi semeni in peteršiljem. Postrezite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.