Mini bučne torte s čokoladnim prelivom.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine
(za 15 kosov)
• maslo in groba moka za namastitev in posipanje pekača
• 260 g navadne moke
• 1 žlička sode bikarbone
• 1 ½ žličke pecilnega praška
• ½ žličke soli
• 1 ½ žlice mletega cimeta
• 4 jajca sobne temperature
• 200 g sladkorja
• 240 ml stopljenega masla
• 1 žlička vaniljevega ekstrakta
• 100 g na drobno mletih orehov
• 330 g na drobno naribane buče hokaido
Modelčke namažite z maslom in posujte z moko. V skledi zmešajte presejano moko, sodo, pecilni prašek, sol, cimet in odstavite. V drugi skledi stepite jajca in postopoma dodajajte sladkor, dokler se ne spenijo. Nato med stepanjem počasi vmešajte stopljeno maslo in ekstrakt. Na koncu z lopatko vmešajte mešanico moke, oreščkov in buče. Testo vlijte v modelčke (približno do treh četrtin) in približno 30 minut pecite pri 160 °C. Nato ga vzemite iz modelčkov in pustite, da se ohladi na rešetki. Prerežite z nožem in sredino namažite z marelično marmelado, nato prerezana dela zložite skupaj. Nekatere piškote prekrijte s temno, druge z belo glazuro in dodajte čokoladne oblate kot peclje. Počakajte, da se strdi, nato postrezite.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.