Kako do svilnato gladke omake? foto: Profimedia
Tudi mi smo najbolj veseli, če nam uspe pripraviti svilnato gladko omako. Za to obstaja nekaj uporabnik trikov, najpomembnejše pa je seveda, da razumemo, zakaj sploh pride do nastanka grudic. Takole je. Grudice nastanejo, ker se škrob toplotno obdela pred vključitvijo v tekočino. Namesto, da bi se sestavina raztopila in zgostila omako, se delci koruznega zdroba ali moke strdijo in tvorijo grudice. Slednje vpliva na teksturo, hkrati pa omaka ni tako gosta, kot smo si želeli.
Moko ali koruzni škrob zmešajte s hladno tekočino, da dobite gladko zmes. Uporabite lahko vodo, jušno osnovo ali mleko.
Nasvet:
Zmes temeljito premešajte, da postane gladka in brez grudic, nato pa jo počasi dodajajte osnovni omaki, ki nikakor ne sme biti prevroča, še manj pa vrela. Dodajajte približno po eno žlico zgoščevalne zmesi naenkrat, nato pa z metlico temeljito premešajte.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.