Kulinarika
 

Jejte šparglje in shujšajte!

4. 4. 2016; 20.51
Avtor: Maja
TasteMakers-TakeAway-Jennifer-Tyler-Lee-Glazed-Asparagus-Recipe
Beluši ali šparglji, kot jim najraje rečemo, so idealno živilo za hujšanje.

Zaradi posebnega okusa imajo mnogo ljubiteljev in če ste med slednjimi, si privoščite pravo očiščevalno pomladno kuro s šparglji ter mimogrede »stopite« še nekaj kilogramov.


Nekaj dejstev o špargljih, ki govorijo v njihov prid:
- 100 g špargljev vsebuje le 20 kalorij, nič maščob in več kot 90 % vode
- barva špargljev (poznamo bele in zelene) ne vpliva na njihovo kvaliteto, temveč kaže na izpostavljenost svetlobi med rastjo
- so nadvse zdrava zelenjava, ki odlično razstruplja in iz telesa odplakne strupe
- vsebujejo B vitamin, železo, vitamin E, cink in mangan, kalij in mnogo balastnih snovi
- če se boste odločili za tridnevno dieto s šparglji, bo vaša koža po tem času bolj sveža in čista, počutje pa odlično
- ko boste kuhali šparglje, ne zavrzite vode, ampak jo pijte čez dan in tako pospešite proces hujšanja. 

Okus brez odrekanja
Šparglji so najboljši z izvrstno holandsko omako, ki pa je žal, prava kalorična bomba. Če bi radi jedli dobro, a lahko, si pripravite njeno peresno lahko različico, kjer ena porcija vsebuje le 54 kalorij.

Za 2 porciji potrebujete:

1 jajce
1 žlico manj mastne margarine
1 žličko limoninega soka
½ žličke Dijonske gorčice
1 ščepec mlete paprike.

Priprava
Jajce in margarino zmešajte v posodi, ki je primerna za mikrovalovno pečico. Za minuto jo postavite vanjo, da se okusi prepojijo, vmes enkrat premešajte. Dodajte limono in gorčico, segrevajte še 3 minute in vsakih 30 sekund premešajte. Nazadnje vmešajte papriko.

prejšnji članek
Nasmehnite se - brez sramu!
Zdravje
Nasmehnite se - brez sramu!
naslednji članek
Naučite se prepirati
Zdravje
Naučite se prepirati

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.