Kulinarika
 

Veganska čokoladna torta

3. 6. 2016; 09.26
Avtor: Š. K.
chocolate cake wit raspberry and hazelnut
Vas zanima, kako pripraviti vegansko torto, brez moke in jajc?

Sestavine: 
Biskvit:

malce več kot pol skodelice moke (pol skodelice plus ena jedilna žlica, recimo)
pol skodelice sladkorja
1/6 skodelice kakava
1/6 skodelice olja
pol skodelice vode
pol čajne žličke sode bikarbone
pol čajne žličke pecilnega praška
ščep soli
jedilna žlica vanilinega sladkorja
pol čajne žličke kisa

Čokoladni preliv:
1/4 skodelice sladkorja
2 jedilni žlici margarine
jedilna žlica sojine smetane (lahko tudi mleka)
jedilna žlica kakava v prahu
jedilna žlica vanilinega sladkorja

Priprava: 
Biskvit:
moko, sol, sladkor, vanilin sladkor, kakav, sodo in pecilni prašek dobro zmešamo. Vmešamo kis, olje in vodo ter pečemo na 180 stopinjah približno pol ure. Testo je res malo bolj tekoče, vendar je končni izdelek lepo sočen in rahel biskvit. Biskvit ohladimo.

Preliv:
vse sestavine vremo nekaj minut, da se sladkor stopi. Odstavimo z ognja ter še nekaj minut mešamo. Ko se masa malo ohladi, jo prelijemo čez biskvit. Okrasimo po želji.
prejšnji članek
Podaljšajte življenjsko dobo izdelkom za lepoto!
Moda&Lepota
Podaljšajte življenjsko dobo izdelkom za lepoto!
naslednji članek
Zajtrk, ki vas bo okrepil
Kulinarika
Zajtrk, ki vas bo okrepil

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.