Kulinarika
 

Ta hladna juha je letošnji naj poletni recept

23. 8. 2016; 12.07
Avtor: A.K.
gazpacho juha

foto: Profimedia

V vročih dneh, ko se vam ne ljubi kuhati in tudi jesti vročo hrano, vam predlagamo, da se osvežite z gazpacho juho.

To je hladna juha iz sezonske zelenjave, ki vas bo osvežila, nasitila in preskrbela z vitamini.

Gazpacho je španska hladna juha, katere recept se je razširil po celem svetu v različnih variacijah. Idealna je za poletne dni, ko nam vročina ubija dobro razpoloženje in našo aktivnost.

Potrebujete:

- 800 g olupljenih paradižnikov
- paprika
- 2 sveži kumari
- 2 stroka česna
- polovica velike čebule
- sol
- bazilija
- velika žlica olivnega olja

Priprava:

Čebulo in česen zmiksajte z mešalnikom in jima počasi dodajajte še ostalo zelenjavo, ki naj bo predhodno oprana in narezana na manjše koščke. Dobro zmiksajte vse, da dobite gosto enakomerno zmes. Če nimate multipraktika, si pomagajte s paličnim mešalnikom. Posolite in dodajte olje, potem pa spet zmešajte. Postavite v hladilnik in dodajte še nekaj koščkov sveže zelenjave, nato pa posujte nanjo še nekaj lističev bazilike.

Dober tek!

prejšnji članek
Razkrita skrivnost prekrivanja podočnjakov
Moda&Lepota
Razkrita skrivnost prekrivanja podočnjakov
naslednji članek
Britanci so besni na slavno pevko
Svet slavnih
Britanci so besni na slavno pevko

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.