nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ta hladna juha je letošnji naj poletni recept

23. 8. 2016; 12.07
Avtor: A.K.
gazpacho juha

foto: Profimedia

V vročih dneh, ko se vam ne ljubi kuhati in tudi jesti vročo hrano, vam predlagamo, da se osvežite z gazpacho juho.

To je hladna juha iz sezonske zelenjave, ki vas bo osvežila, nasitila in preskrbela z vitamini.

Gazpacho je španska hladna juha, katere recept se je razširil po celem svetu v različnih variacijah. Idealna je za poletne dni, ko nam vročina ubija dobro razpoloženje in našo aktivnost.

Potrebujete:

- 800 g olupljenih paradižnikov
- paprika
- 2 sveži kumari
- 2 stroka česna
- polovica velike čebule
- sol
- bazilija
- velika žlica olivnega olja

Priprava:

Čebulo in česen zmiksajte z mešalnikom in jima počasi dodajajte še ostalo zelenjavo, ki naj bo predhodno oprana in narezana na manjše koščke. Dobro zmiksajte vse, da dobite gosto enakomerno zmes. Če nimate multipraktika, si pomagajte s paličnim mešalnikom. Posolite in dodajte olje, potem pa spet zmešajte. Postavite v hladilnik in dodajte še nekaj koščkov sveže zelenjave, nato pa posujte nanjo še nekaj lističev bazilike.

Dober tek!

prejšnji članek
Razkrita skrivnost prekrivanja podočnjakov
Moda&Lepota
Razkrita skrivnost prekrivanja podočnjakov
naslednji članek
Britanci so besni na slavno pevko
Svet slavnih
Britanci so besni na slavno pevko
#nasazenazenska
nasazenazenska