foto: Pixabay
Pisana mineštra
Potrebujemo 200 g piščančjega fileja, 300 g mešane zelenjave, ki se valja po hladilniku (korenček, paprika, por, cvetača …), 2 pesti graha, pest ovsenih kosmičev, olje in začimbe.
Meso zrežemo na majhne koščke, enako zrežemo zelenjavo. Najprej na dveh žlicah olja prepražimo meso, potem dodamo zelenjavo, prilijemo liter vode, dodamo žličko začimbnega posipa in solimo po okusu, vremo deset minut, nato pa dodamo še kosmiče, vejico majarona in vejico šetraja. Kuhamo še deset minut.
Ohrovt s cmoki
Potrebujemo manjšo glavico ohrovta, 3 rezine dimljene pancete, dva korenčka, 3 krompirje, 150 g jetrc, jajce, drobtine, olje in začimbe.
Ohrovtove liste zrežemo na manjše krpe, korenčka zrežemo na kolobarje, krompir pa na kocke. Jetrca zmeljemo ali nastrgamo, jim dodamo jajce, tri žlice drobtin, strt strok česna in žličko sesekljanega peteršilja. Dobro premešamo in pustimo, da se masa napne.
Na žlici olja prepražimo na kocke zrezano panceto, dodamo zelenjavo, jušno kocko, malo soli in nekaj poprovih zrn. Kuhamo deset minut, nato pa zakuhamo še za majhen oreh velike cmočke, ki jih oblikujemo z mokrimi rokami. Kuhamo še petnajst minut in ponudimo.
Gobov lonec
Potrebujemo 500 g očiščenih gob, čebulo, pol manjšega gomolja zelene, peteršiljevo korenino, 2 paradižnika, pol sveže paprike, 250 g širokih rezancev, olje in začimbe.
Na dveh žlicah olja najprej prepražimo drobno sesekljano čebulo, nato pa naribano zeleno in peteršiljevo korenino, na kocke narezan paradižnik in na kvadratke zrezano papriko. Malo podušimo, nato dodamo žličko sladke paprike, pol žlice gorčice in gobe. Prepražimo, prilijemo liter vode in kuhamo dvajset minit, nato pa dve vejici majarona in na pol kuhane široke rezance in jih v mineštri skuhamo do konca. Preden ponudimo, potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Por s kolerabo in fižolom
Potrebujemo 3 porova stebla, 3 večje rumene kolerabe, 200 ml kuhanega fižola, 2 para hrenovk, olje in začimbe.
Por očistimo in zrežemo na kolobarje, kolerabo pa na kocke. Na dveh žlicah olja prepražimo skupaj por in kolerabo, dodamo malo začimbnega posipa, sol, nekaj brinovih zrn in liter vode. Kuhamo slabe pol ure, nato dodamo na rezinice narezane hrenovke in fižol. Kuhamo še tri minute in ponudimo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.