Ko se večer združi pri brezhibni in bogato okrašeni mizi, v prijetni družbi, ob odlični hrani in vinih dveh vinarjev, ki brezhibno in žametno puščata svoj odtis v vinskem zapisu, je večer popoln. Le korak do morja se je zgodil večer neskončnih okusov. Eden izmed mnogih, ki se bodo še zvrstili.
Simfonija okusov – jedi chefa Aleša Grašiča in vin iz Hiše Pinotov – Tilia in Ferdinand. Odlično iz Vipavske doline in Goriških brd. Hrana in jedi kot sami krožniki so bili odlična spremljava predstavljenim vinom. Lahko bi rekli tudi obratno. Ni vodilnega. Hrana in vino, vino in hrana – vse se je dopolnjevalo brezhibno.
Še več, sam večer so pospremile odlične zgodbe dveh vinarjev, dveh Matjažev – Matjaža Četrtiča in Matjaža Lemuta.
"To vino je super, ampak čez 5 let bo še boljše." Je že pred leti dejal Matjaž Lemut (vina Tilia) za vina Ferdinand, Matjaža Četrtiča. Tako sta se spoznala. Tudi Matjaž Četrtič je tako predstavljal svoje vino v Angliji pred leti. Komplimenti za vina so se vrstili v obe smeri. Uživali so vsi, ki imajo radi Sivi in Modri Pinot in vsi, ki imajo radi Cabernet Sauvignon in Rebulo. Večer, ki ga je duhovito vodil Vanja Alič, je s svojimi zgodbami odlično nadgradil Matjaž Lemut, ki je izvrstni vinar kot tudi pripovedovalec. Malce tekme med Brdi in Vipavsko dolino pa tudi ni škodilo. Nasprotno, dodalo je piko na i in se dopolnjevalo.
Vino in hrana, tako združena, kot v Večerih neskončnih okusov, sta zgodba, o kateri je že enkrat prej govoril Aleš Grašič – o ljubezni – in ta gre vedno skozi želodec. Naravne sestavine in predvsem lokalne, s katerimi ustvarja in nam je tudi tokrat pričaral nepozaben večer, so nadgrajene z inovativnostjo, a tudi s pazljivostjo, da krožnik ni nikoli preveč obremenjen. Število sestavin, ki so lokalne, je vedno zmerno dozirano. Drži se načela, da je manj več in gostu da natančno vedeti, kje se nahaja. Na vrhu Istre – te nepozabne dežele od Boga danih okusov.
To je bil le eden od Večerov neskončnih okusov. Večerov, na katere ste vabljeni in se jih nikakor ne splača zamuditi bo še veliko.
Naslednje vinsko – kulinarično doživetje na obali bo v Restavraciji Grand hotela Bernardin že 1. 12. 2017 ob 16.30. Pridružite se! Rezervacije in informacije najdete TUKAJ!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.