Nurfet Kudić Svet24.si

38-letnik ubil taščo, hudo ranil 25-letno ženo ...

dezelak1 Svet24.si

Mojca, Matej in Manca Deželak o svojem očetu

duhovnik zupnik pf Reporter.si

Skrivnosti duhovniških premestitev: nezakonski ...

mesečinka, pelagia-noctiluca Svet24.si

V Istri na kopalce preži nevarna meduza

20200609-01009120 Necenzurirano

Nov šok za podjetnike: vračati morajo tudi ...

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

KIMI Njena.si

MasterChef: Kimi po šovu zakopana v sladkor

Praznična peka: Že poznate sladke njoke
| Revija Maja

Praznična peka: Že poznate sladke njoke

Revija Maja

Predstavljamo vam recept, ki bo zagotovo navdušil.

Čas priprave: 80 minut

Sestavine: 

100 g margarine
250 ml ovsenega mleka
100 g sladkorja
1 ščepec soli
45 g prazničnih začimb
2 jajci
1 kocka kvasa
600 g moke
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Margarino segrejemo, da se stopi. Dodamo ovseno mleko, sladkor, sol, začimbe za piškote, jajci in vse stepemo v mešalniku. Kvas nadrobimo in vmešamo v testo.
2. V jajčno maso stresemo 580 g moke in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, pokrijemo in na toplem pustimo počivati pol ure.
3. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in narežemo na trakove. Položimo jih na pomokano leseno desko, pokrijemo in pustimo 20 minut počivati. Potem trakove narežemo na 1 do 2 cm kratke koščke.
4. V posodi segrejemo olje in ocvremo piškote. Pečene odlagamo na kuhinjsko papirnato brisačo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Začimbno mešanico za praznične piškote pripravimo tako, da zmešamo 8 delov cimeta, 2 dela muškatnega oreščka, 2 dela mletih nageljnovih žbic, 1 del ingverja v prahu, 1 del metega kardamoma, 1 del belega popra. Mešanico lahko shranimo v steklenem kozarcu in uporabimo tudi pri pripravi divjačine.