Kulinarika
 

Praznična peka: Že poznate sladke njoke

6. 12. 2020; 13.00
Avtor: Revija Maja
sladki njoki

foto: arhiv revije Liza Maja

Predstavljamo vam recept, ki bo zagotovo navdušil.

Čas priprave: 80 minut

Sestavine: 

100 g margarine


250 ml ovsenega mleka
100 g sladkorja
1 ščepec soli
45 g prazničnih začimb
2 jajci
1 kocka kvasa
600 g moke
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Margarino segrejemo, da se stopi. Dodamo ovseno mleko, sladkor, sol, začimbe za piškote, jajci in vse stepemo v mešalniku. Kvas nadrobimo in vmešamo v testo.
2. V jajčno maso stresemo 580 g moke in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, pokrijemo in na toplem pustimo počivati pol ure.
3. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in narežemo na trakove. Položimo jih na pomokano leseno desko, pokrijemo in pustimo 20 minut počivati. Potem trakove narežemo na 1 do 2 cm kratke koščke.
4. V posodi segrejemo olje in ocvremo piškote. Pečene odlagamo na kuhinjsko papirnato brisačo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Začimbno mešanico za praznične piškote pripravimo tako, da zmešamo 8 delov cimeta, 2 dela muškatnega oreščka, 2 dela mletih nageljnovih žbic, 1 del ingverja v prahu, 1 del metega kardamoma, 1 del belega popra. Mešanico lahko shranimo v steklenem kozarcu in uporabimo tudi pri pripravi divjačine.

prejšnji članek
Recept: Cimetova maska za posvetlitev las
Zdravje
Recept: Cimetova maska za posvetlitev las
naslednji članek
Igralec Matej Puc strogo zasebno
Svet slavnih
Igralec Matej Puc strogo zasebno

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.