polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Praznična peka: Že poznate sladke njoke
| Revija Maja

Praznična peka: Že poznate sladke njoke

Revija Maja

Predstavljamo vam recept, ki bo zagotovo navdušil.

Čas priprave: 80 minut

Sestavine: 

100 g margarine
250 ml ovsenega mleka
100 g sladkorja
1 ščepec soli
45 g prazničnih začimb
2 jajci
1 kocka kvasa
600 g moke
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Margarino segrejemo, da se stopi. Dodamo ovseno mleko, sladkor, sol, začimbe za piškote, jajci in vse stepemo v mešalniku. Kvas nadrobimo in vmešamo v testo.
2. V jajčno maso stresemo 580 g moke in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, pokrijemo in na toplem pustimo počivati pol ure.
3. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in narežemo na trakove. Položimo jih na pomokano leseno desko, pokrijemo in pustimo 20 minut počivati. Potem trakove narežemo na 1 do 2 cm kratke koščke.
4. V posodi segrejemo olje in ocvremo piškote. Pečene odlagamo na kuhinjsko papirnato brisačo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Začimbno mešanico za praznične piškote pripravimo tako, da zmešamo 8 delov cimeta, 2 dela muškatnega oreščka, 2 dela mletih nageljnovih žbic, 1 del ingverja v prahu, 1 del metega kardamoma, 1 del belega popra. Mešanico lahko shranimo v steklenem kozarcu in uporabimo tudi pri pripravi divjačine.