Kulinarika
 

Je boljša vroča ali hladna kava?

7. 11. 2018; 16.00
Avtor: T.G.
Kava

Kava foto: Thinkstock

Kakšno kavo pa vi pijete? Razkrivamo, če je boljša hladna ali vroča ...

Kava je pijača, brez katere si mnogi ne predstavljamo začetka dneva, saj nas prebudi, hkrati pa je okusna in predstavlja nekakšen jutranji ritual. Če je včasih veljalo, da kava ni preveč zdrava, zdaj strokovnjaki pravijo, da temu ni tako. Ravno nasprotno – zmerni pivci kave naj bi imeli manjše tveganje, da zbolijo za sladkorno boleznijo, depresijo, določenimi vrstami raka ter celo Parkinsonovo boleznijo. Kava je tudi antioksidant, kar naj bi veljalo zlasti za vročo kavo, a brez skrbi, tudi če jo raje popijete hladno, ima to svoje prednosti. Po nekaterih študijah, je hladna manj kisla in zato prijaznejša do želodca, spet drugi poznavalci pa trdijo, da je hladna kava okusnejša, zato potrebuje manj dodatkov (kot sta smetana ali sladkor) in posledično vsebuje tudi manj kalorij.

prejšnji članek
Bert za Špelo Rozin
Kultura
Bert za Špelo Rozin
naslednji članek
Okusite lepote vinorodnih pokrajin
Kulinarika
Okusite lepote vinorodnih pokrajin
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.