Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

V čem je skrivnost popolne pice?

2. 4. 2019; 04.00
Avtor: K.M.
Pica trappa 2

Pica trappa - špargljeva: krema s tartufi, kravja mocarela, šparglji, spomladanski tartufi. foto: Rok Berglez

Tudi vi obožujete pice? Kaj potrebuje tista, ki ji lahko rečemo 'popolna'?

Ustanovitelji Picerije trappe – Urška, Luka in Nejc pravijo: »Pica je popolna takrat, ko ji ničesar več ne moremo odvzeti. Pravi izziv je uporabiti čim manj različnih sestavin in doseči večplastnost okusov, tekstur in temperature. Pomembno je, da gre za uravnotežen preplet slanosti in sladkosti, maščob in kisline, umamija in arom. Okusi morajo biti torej izraziti, a hkrati ne preveč intenzivni. Tako se pice in okusov ne nasitiš prehitro, obenem pa je tudi zadnji grižljaj še vedno lahek ter intenziven kot prvi.«

Ustanovitelji picerije trappa: Luka, Urška, Nejc. foto: Rok Berglez

Prepoznavna lastnost njihove pice je kislo testo, ki ga pripravljajo z drožmi. Posebnost kislega testa je namreč v tem, da ima svoj lastni okus, kar daje njihovi pici edinstvenost. Uporabljajo lastni divji kvas, ki so ga sami vzgojili pred tremi leti. Hranijo ga dvakrat na dan z mešanico moke in vode v razmerju 1 : 1 : 1 (obstoječi kvas : voda : moka).

Droži so povsem naravno vzhajalno sredstvo, ki vsebuje naravno prisotne kvasovke in mlečnokislinske bakterije, s katerim se pripravlja kislo testo. Zaradi svojih lastnosti ima številne prednosti za prebavo. Ena izmed njih je učinkovita razgradnja fitinske kisline, ki jo vsebujejo žita, kar zmanjša napihnjenost in prebavne motnje. Kislo testo se prebavlja počasneje, zato pomaga ohranjati stabilnejšo raven krvnega sladkorja. Je tudi prebiotik in pomaga podpirati zdravo črevesno floro.

Pica trappa - salami: pelati San Marzano, kravja mocarela, zorjena salama, pikantna salama, mešanica svežih gob, svež origano. foto: Rok Berglez

Trappin recept za odlične pice pa se ne skriva le v divjem kvasu in odličnih sestavinah iz italijanskih dežel. Pice pečejo v zelo vroči vrtljivi italijanski peči na 430 stopinjah Celzija, pica pa je v njej pripravljena v 1,5 do 2 minutah. Velik poudarek namenjajo skrbno izbranim in kakovostnim sestavinam, ki prihajajo tudi iz italijanskih dežel Apulije in Kampanje. Poleg odličnih rdečih in belih pic pa v trappi ponujajo tudi tapase in ekološko pridelana slovenska vina.

V piceriji so na voljo tudi števili tapasi. foto: Rok Berglez

Trappa dobila ulično različico trappico


Piceriji trappa se je pridružila tudi njena ulična različica. V trappici, pomanjšani različici, lahko uživate v picah s kislim testom in stalnih okusih, kot sta tudi priljubljena klasika in pica z avtohtono kranjsko klobaso. Kot že ime nakazuje, pa trappica ponuja manjše pice in nižje cene, zato je obisk ulične različice trappe odlična rešitev za hitro in priročno potešitev lakote v središču Ljubljane.

prejšnji članek
Micka Jaggerja že ta teden čaka operacija
Svet slavnih
Micka Jaggerja že ta teden čaka operacija
naslednji članek
NORO: OSVOJI popolno doživetje v družbi fantov iz skupine PRAVILA IGRE!
Svet slavnih
NORO: OSVOJI popolno doživetje v družbi fantov iz skupine PRAVILA IGRE!
#nasazenazenska
nasazenazenska