Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

4 namigi za organizacijo odličnega piknika

9. 10. 2018; 10.36
Avtor: Oglasno sporočilo
PR1

Poskrbite, da bodo vaši pikniki navduševali.

Ob toplejših in daljših dnevih vse pogosteje zadiši po žaru. Družimo se na domačih vrtovih, terasah ali pa se na piknik odpravimo kar v naravo. S štirimi enostavnimi namigi boste poskrbeli, da bodo vaši pikniki navduševali, priprava pa bo hitra in enostavna.

1. Pripravite domačo limonado!
Domača limonada je osvežitev, ki ne razočara. Tako boste potešili žejo, z malo truda pa ji dodate še piko na i. Metine liste operite, zmečkajte v terilniku, po želji dodajte led in prelijte s pripravljeno limonado. Sladkajte po okusu.

2. Presenetite s prilogo in omakami
Pri izbiri kruha se ne omejujte – gostom ponudite izbiro in lične košarice napolnite tudi s kosi polnozrnatega, koruznega in ajdovega kruha ali z žemljicami po izbiri. Če imate za pripravo več časa, navdušite s pečenim krompirčkom, ki bo še posebej teknil, če ga začinite z rožmarinom, soljo in olivnim oljem, vnaprej pa lahko pripravite tudi pečeno polento s skuto. Poleg omak, ki so vsem dobro znane, boste gotovo popestrili dogajanje s takšnimi, ki jih bodo gosti poskusili prvič. Tako lahko z avokadom pripravimo domači guacamole ali pa ustvarimo svojo BBQ omako. Njena osnova so kečap, žar začimbe in pelati, poigramo pa se lahko tudi z dodatki. Možnosti je neskončno.

3. Ne pozabite na sadje in zelenjavo
V toplih dneh tekne lažja in sočna hrana, zato poskrbite za dovolj sadja in zelenjave. Paradižnik, paprika, bučke, jajčevci in ostala pisana zelenjava bo popestrila vsak obrok. K pikniku se dobro podata tudi narezana lubenica in ananas, ki ju lahko pripravimo namesto sladice.

Zvezda vsakega žara je okusno meso. foto: Arhiv

4. In nenazadnje – naj zadiši po žaru
Čevapčiči, bedrca ali kotleti – osnovno živilo in zvezda vsakega žara je okusno meso. Slednje je lahko na voljo tudi brez zamudne postrežbe. Izbrani sveži kosi mesa v trgovinah HOFER so za lažjo izbiro in enostavno uporabo že narezani. Tako so pripravljeni na takojšnjo uporabo in jih boste po nakupu zgolj začinili in postavili na žar. Na deklaraciji lastnih blagovnih znamk najdete vse informacije o hranilni vrednosti, datumu uporabe in izvoru mesa, hkrati pa je HOFERjevo meso tudi priročno embalirano v kontrolirani atmosferi ali v vakuumskem pakiranju in zaščiteno pred neželenimi zunanjimi vplivi. Tako boste sezono žara in piknikov otvorili priročno, enostavno in v svojem slogu.

Izbrani sveži kosi mesa v trgovinah HOFER so za lažjo izbiro in enostavno uporabo že narezani.




prejšnji članek
Špela Grošelj išče pomoč!
Zdravje
Špela Grošelj išče pomoč!
naslednji članek
Emi Nikočević: Premalo spanca je terjalo svoj davek
Svet slavnih
Emi Nikočević: Premalo spanca je terjalo svoj davek