Kulinarika
 

Jagodno češnjev džem

17. 6. 2019; 08.15
Avtor: Oglasno sporočilo
Slika 4 - jagodno cesnjev dzem
Ste ga že preizkusili?

Sestavine

• 500 g jagod
• 500 g češenj
• 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

Jagode operemo, dobro odcedimo in odstranimo peclje. Češnje operemo, odstranimo peclje in jih izkoščičimo. Dve tretjini sadja spasiramo, ostalo pa narežemo na majhne koščke ter vse skupaj zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1. Maso zavremo in kuhamo 7-9 minut, nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Če se kapljica marmelade na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in še vroč džem napolnimo v kozarce ter dobro zapremo.

Več receptov najdete tukaj: RECEPTI

prejšnji članek
Vid Valič ujet med osvajanjem neznanke
Svet slavnih
Vid Valič ujet med osvajanjem neznanke
naslednji članek
Ljubka hčerka Saše Lendero dopolnila 10 let
Svet slavnih
Ljubka hčerka Saše Lendero dopolnila 10 let

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.