Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Luciano Pavarotti zasedel celo nadstropje ljubljanskega hotela

20. 6. 2019; 10.00
Avtor: B.P.
Luciano_Pavarotti_ilustracija_Hotel_Lev_2

Luciano Pavarotti foto: PR

13. nadstropje za najprestižnejše goste

Po obsežni prenovi eden najznamenitejših ljubljanskih hotelov, Hotel Lev, navdušuje z brezčasno retro šik eleganco, povečanimi kapacitetami in novim kongresnim centrom. Svojo 55. obletnico je ta znameniti hotel obeležil z obsežno prenovo v novi retro šik elegantni podobo, ponaša pa se tudi s petimi povsem prenovljenimi nadstropji, med njimi tudi »Pavarottijevim nadstropjem«, novimi premier suitami v 13. nadstropju oziroma, kot so ga poimenovali zaradi tradicije in tudi nekaj vraževerja, »Top Flooru« in povečanimi kapacitetami. Kongresne zmogljivosti v Ljubljani bo oplemenitil nov center TehnoLev z inovativno zasnovo prostorov za raznovrstna srečanja, kulinarično ponudbo pa šik in estetski L Bistro & Bar z lahkimi kosili.

Luciano Pavarotti na razglednici foto: PR

Prvo nadstropje prenovljenega hotela je v celoti posvečeno najslavnejšemu tenoristu vseh časov, Lucianu Pavarottiju, ki je leta 1997 v času bivanja v hotelu osebje presenečal z nenavadnimi zahtevami in polnočnimi obiski recepcije. V novem, tako imenovanem »Pavarottijevem nadstropju«, ki je poklon velikanu operne glasbe, še vedno odmevajo njegove arije, anekdote o njegovem obisku pa je v stenskem keramičnem mozaiku upodobila umetnica Eva Mlinar. Hotel Lev je skozi desetletja gostil številne zvezde in umetnike, kot so  Sting, Agatha Christie, Ray Charles, Bob Dylan, Kirk Douglas in Orson Welles.

Premier suit v 13. nadstropju foto: PR

V nekdanjem 13. nadstropju, kjer so s helikopterji pristajale zvezde estrade, vrata odpira štirinajst premier suit, ki z okoli 33 kvadratnih metrov predstavljajo pravo razkošje, z brezčasno eleganco z retro pridihom pa pričarajo na eni strani pogled na Ljubljanski grad, na drugi pa na park Tivoli. Idejno so celostno prenovo hotela, ki je svoje kapacitete povečal za 36 sob, zasnovali v podjetju BWM Architekten z Dunaja, projektiranje pa je prevzel inštitut Genius Loci.

»Hotel Lev že ima močno zgodbo, ki pa smo jo v arhitekturnem smislu le še posodobili in nadgradili. Gre za preplet modernih elementov z barvami in materiali iz 60. let prejšnjega stoletja. Ponosni smo na velikopoteznost projekta,« je povedala arhitektka Tinka B. Prekovič.

Nov bistro v pritličju hotela je prava paša za oči foto: PR

Kavarna Hotela Lev se je prelevila v moderen bistro, ki z novim vhodom s prenovljene Gosposvetske ceste na široko odpira vrata tudi domačinom in mimoidočim. Na meniju lahkih kosil so tradicionalne ljubljanske jedi v okviru projekta Okusi Ljubljane, kot so Vodnikova solata in ljubljanske palačinke.

Matej Rigelnik, glavni in izvršni direktor Union hoteli foto: PR

»Pri prenovi Hotela Lev kot enega izmed stebrov ljubljanske turistične ponudbe nas je navdihnila brezčasna retro eleganca šestdesetih let, ko je hotel prvič odprl svoja vrata. Sofisticirano-minimalistične in prostorne premier suite, elegantna recepcija, nova zajtrkovalnica in vrhunske storitve ponujajo gostom izjemno udobno izkušnjo bivanja,« je povedal Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union hotelov d. d.

Pozorno oko Ljubljančanov bo zagotovo opazilo tudi nov logotip, ki je zdaj, po zaslugi grafične oblikovalke Maje Bertoncelj, čisto pravi lev, tako kot se za hotel, ki se imenuje po kralju živali, tudi spodobi.

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Napačno boste ocenili svoje možnosti
Horoskop
Dnevni horoskop: Napačno boste ocenili svoje možnosti
naslednji članek
Courteney Cox leta ne pridejo do živega
Svet slavnih
Courteney Cox leta ne pridejo do živega