Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept za zelo sočni tiramisu

28. 8. 2022; 01.00
Avtor: Njena.si
Sončni tiramisu

Sončni tiramisu foto: profimedia

Slastna različica tiramisuja z nektarinami, breskvami in desertnim vinom.

Ena najbolj okusnih sladic s preprosto recepturo je gotovo tiramisu. Za vas smo pripravili osvežilno različico tiramisuja s svežim sadjem.

Sestavine za 8 oseb:

Potrebujete:

  • 2 srednje veliki jajci
  • 50 g sladkorja
  • 250 g sira maskarpone
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl marsale ali drugega desertnega vina
  • 175 g piškotov savojardi
  • 200 g izkoščičenih nektarin
  • 200 g izkoščičenih breskev
  • 50 g mandljevih piškotov (amaretti)

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov. Z električnim mešalnikom približno 3 do 4 minute stepamo rumenjaka s polovico sladkorja, da dobimo bledo, rahlo kremasto maso. Stepemo maskarpone, da se zrahlja, nato dodamo še smetano in stepamo, da se dobro zvežeta. Dodamo rumenjakovo kremo in vse skupaj stepamo, da dobimo gladko, rahlo maso.

Operemo metlici in ju osušimo, nato v drugi posodi čvrsto stepemo beljake, vmešamo preostali sladkor in stepamo, da dobimo svetlečo trdo maso. Z veliko kovinsko žlico tretjino mase vmešamo v zmes, ki smo jo pripravili prej, nato previdno dodamo še preostali sneg.

Sadje razrežemo na koščke. Pripravimo skledo, v kateri bomo sladico postrežemo. Vino zlijemo v plitek krožnik in v njem postopoma namakamo piškote, vendar pazimo, da jih ne razmočimo preveč. Polovico piškotov enakomerno razporedimo po skledi, nato po njih posujemo polovico sadja. Premažemo jih s polovico kreme in posujemo s polovico zdrobljenih mandljevih piškotov. Postopek ponovimo in končamo s kremo, drugo polovico mandljevih piškotov pa prihranimo. Sladico pokrijemo in za nekaj ur postavimo na hladno, lahko tudi čez noč.

Pred postrežbo sladico posujemo s prihranjenimi zdrobljenimi piškoti, nato jo razdelimo po skodelicah in postrežemo.

prejšnji članek
Glina za razstrupljanje, čiščenje in regeneracijo
Moda&Lepota
Glina za razstrupljanje, čiščenje in regeneracijo
naslednji članek
Kaj Mojca Mavec najde v potovanjih?
Življenjski slog
Kaj Mojca Mavec najde v potovanjih?