Kulinarika
 

Desetletje kulinaričnih zgodb

17. 11. 2019; 16.00
Avtor: K.M.
Krožnik Nikole Tadijanovića, file brancina s kremo cvetače in misa ter bukovim ostrigarjem

Krožnik Nikole Tadijanovića, file brancina s kremo cvetače in misa ter bukovim ostrigarjem. foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Za nami je obdobje desetih let ekskluzivnih okusov.

Argeta Exclusive navdušuje že polnih deset let. V tem času je ustvarila enajst različnih ekskluzivnih gurmanskih okusov, ki so nastali tudi v sodelovanju z vrhunskimi domačimi in tujimi chefi. Ob svojem jubileju ljubiteljem vrhunske kulinarike ponuja omejeno izdajo dvojnega pakiranja preteklih priljubljenih okusov: ribje obarvano specialiteto chefa Nikole Tadijanovića (restavracija Stari Kaštel) ter mesno mojstrovino chefa Janeza Bratovža (JB restavracija).

Dogodek ekskluzivnih okusov


Desetletje kulinaričnih zgodb je Argeta Exclusive obeležila na posebnem kulinaričnem razvajanju v restavraciji Tri lučke pri Krškem. Na dogodku so kuharski mojstri Teo Fernetich (restavracija San Rocco), Nikola Tadijanović (restavracija Stari Kaštel), Janez Bratovž (JB restavracija) in Luka Košir (gostišče Grič) gostom omogočili raziskovanje novih gurmanskih obzorij z jedmi, ki so jih navdihnile njihove pretekle kreacije Argete Exclusive. Vsak chef se je predstavil z lastnim hodom iz lokalnih sestavin, ustvarjalec zadnjega koraka tega kulinaričnega popotovanja pa je bil Dejan Mastnak, chef v restavraciji Tri lučke. Goste sta po ekskluzivnih zgodbah vodila Iva Šulentić in David Urankar, za glasbeno podlago ekskluzivni večerji pa so poskrbeli Tomi Purich trio in Eva Boto.

Krožnik Janeza Bratovža, surova tuna z avokadom, pomarančno peno z ingverjem in ocvrto nori algo. foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Krožnik Luke Koširja, zelje z lešniki in ikrami postrvi. foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Krožnik Tea Ferneticha, capello di prete istrskega boškarina s pomodore (paradižnikovo) salso. foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Zgodba Argete Exclusive, prestižne linije blagovne znamke Argeta, se je začela v letu 2009 s prvo Argeta Exclusive divjačinsko pašteto, tej pa je sledilo še 10 različnih premium okusov v raznovrstnih izdajah s ciljem, da bi se vrhunska kulinarika približala vsem, ki cenijo kakovost, dobre okuse in se radi predajajo gurmanskim užitkom. Nekatere od ekskluzivnih zgodb okusov in harmonij pa so bile plod razmišljanja in praktičnega dela najboljših kuharjev priljubljenih lokalnih restavracij, med njimi Tea Ferneticha (restavracija San Rocco), Tomaža Kavčiča (Gostilna pri Lojzetu), Alessandra Gavagna (La Subida), Nikole Tadijanović (restavracija Stari Kaštel), Janeza Bratovža (JB restavracija) in Luke Koširja (gostišče Grič).

Enzo Smrekar, idejni oče Argeta Exclusive foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Kot je dejal Enzo Smrekar, podpredsednik Skupine Atlantic Grupa za Delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive: »Argeta Exclusive želi odkrivati nova obzorja kulinaričnih užitkov in jih pripeljati do vseh, ki znajo ceniti okusno kakovost. Mislim, da je v preteklih desetih letih Argeta Exclusive to dosegla. Vedno je in bo ponujala najboljše, z ekskluzivnim okusom vrhunske kulinarike pa dodaja vsaki izkušnji še nekaj prav posebnega. Zahvala za vse dosežke gre vsem kuharskih mojstrom, saj omenjenih ekskluzivnih doživetij brez njihovega truda ne bi bilo, ter seveda izkušeni ekipi Argetinih strokovnjakov.«

Kuharsko mojstri Teo Fernetich (restavracija San Rocco), Janez Bratovž (JB restavracija), Nikola Tadijanović (restavracija Stari Kaštel) in Luka Košir (gostišče Grič). foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

Obujeni priljubljeni izdaji Argeta Exclusive
Ob okroglem jubileju bo Argeta Exclusive obudila tudi dve pretekli kreaciji v posebni omejeni izdaji dvojnega pakiranja paštet Argeta Exclusive. Ponovno bomo lahko uživali v okusu brancina s hruško in medom v Argeti Exclusive à la Stari Kaštel, ki jo je ustvaril chef Nikola Tadijanović, in v kombinaciji prefinjenega okusa jetrne paštete s kandirano pomarančo in konjakom Argeta Exclusive à la JB restavracija Chefa Janeza Bratovža iz JB restavracije.

prejšnji članek
Slovenski voditeljici ujeti v slabem razpoloženju
Svet slavnih
Slovenski voditeljici ujeti v slabem razpoloženju
naslednji članek
Alkohol je najbolj škodljiva droga
Zdravje
Alkohol je najbolj škodljiva droga

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.