Kulinarika
 

Mlada kuharja se bosta lahko učila pri najboljših

15. 11. 2019; 16.30
Avtor: K.M.
Akademija

Udeleženca prve Argeta Exclusive Akademije sta Ana Mucić iz ASPIRA University in Jaka Martinčič iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC). foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

V prihodnjih letih bo Argeta Exclusive v sodelovanju z najboljšima šolama gastronomije v Sloveniji in na Hrvaškem podprla dva mlada kuharska talenta ter prispevala k razvoju kakovostnih kuharskih kadrov na slovenskih in hrvaških tleh.

Argeta Exclusive je ob doseženi okrogli številki zazrta v prihodnost, ki jo krojijo mladi upi. V sklopu 10. obletnice blagovne znamke Argeta Exclusive je bil ustanovljen tudi dolgoročni in družbeno odgovorni projekt – Argeta Exclusive Akademija.

Udeleženca prve Argete Akademije sta Jaka Martinčič iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC) in Ana Mucić iz ASPIRA University na Hrvaškem. Oba študenta gastronomije bosta dobila priložnost plemenititi svoje kuharske spretnosti pri petih chefih, ki so do sedaj ustvarili Argeto Exclusive. Z neposrednim vpogledom v kuhinje najboljših, bosta mlada talenta nedvomno pridobila odlične osnove za svoji bodoči uspešni kuharski karieri.

Chefi s študentoma Argeta Exclusive Akademije in Špela Cocej Minatti, Atlantic Grupa. foto: Mihaela Majerhold in Nataša Kralj

»Sodelovanje BIC Ljubljana z Atlantic Grupo v projektu Argeta Exclusive Akademija je za BIC Ljubljana izjemnega pomena, a tudi odgovornost in potrditev dobrega dela, sodelovanja. Argeta Akademija bo mladim omogočila še dodatna strokovna znanja, učenje od najboljših v svetu gastronomije, spoznavanje različnih kariernih poti, njihovo profesionalno rast, posledično pa ustvarjanje kakovostnega kuharskega kadra. Ponosni smo, da je naš študent Jaka del te zgodbe,« je povedala Teja Vidrih, ravnateljica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana

prejšnji članek
Danijelovi družini je težko pri srcu
Svet slavnih
Danijelovi družini je težko pri srcu
naslednji članek
Z zajtrkom prvi postregli reševalnim ekipam, gasilcem in porodnišnicam po Sloveniji
Kulinarika
Z zajtrkom prvi postregli reševalnim ekipam, gasilcem in porodnišnicam po Sloveniji

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.