pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Z zajtrkom prvi postregli reševalnim ekipam, gasilcem in porodnišnicam po Sloveniji

15. 11. 2019; 03.00
Avtor: Promocijsko sporočilo
Služba za zaščito in reševanje Maribor 2

Služba za zaščito in reševanje Maribor foto: Promocijski material

V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev, gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.

Zajtrk kruh so podarili tudi učencem iz 27 držav na OŠ Livada Ljubljana in jim skozi zabavno druženje z Boštjanom Gorencem – Pižamo predali sporočilo o pomenu in tradiciji slovenskega zajtrka. Z inovativnim Zajtrk kruhom so razveselili še vse zaposlene v Žitu in Podravki Slovenija.

Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk. V Žitu so namreč želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.

Gasilska brigada Ljubljana foto: Promocijski material

Porodnišnica Kranj foto: Promocijski material


Predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu Nina Rus Turuk je ob tem izpostavila : »V Žitu smo z mislijo, da se zjutraj prileže košček odličnega kruha, zasnovali nov Zajtrk kruh. Ta je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka, odlikuje ga prepoznavna oblika kifeljca, njegova sredica ima vidne delce semen in koščke jabolk. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus. Ker se k Zajtrk kruhu še posebej podajo maslo, med in jabolka, smo z njim želeli polepšati začetek dneva tistim, ki sicer skrbijo za nas vse dni v letu. Zajtrk kruh smo podarili tudi učencem OŠ Livada Ljubljana in našim 1.800 zaposlenim po vsej Sloveniji. Skupno smo tako danes razdelili skoraj tono tega inovativnega kruha s tradicionalni priokusom, in z njim razveselili tiste, ki za nas skrbijo 24ur na dan.«

Gorska reševalna služba Celje Mozirje foto: Promocijski material

OŠ Livada foto: Promocijski material

Pogostili so tudi 400 učencev Osnovne šole Livada Ljubljana . Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu, so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu. V sodobnem, hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo.

V Žitu svoje kruhe in pekarske izdelke, ki so vsakodnevno na mizah Slovencev, razvijajo na bogati osnovi slovenske dediščine, saj je imel kruh po tradiciji glavno mesto v prehrani naših prednikov. S to zavestjo in več kot 70-letnimi izkušnjami ustvarjajo kakovostne izdelke. Pri peki prepletajo sodobne načine tehnologije z izbiro tradicionalnih starih žit in visoko kakovostnih žitaric. Tako snujejo izvrstne kruhe za vse priložnosti in okuse. 

Služba za zaščito in reševanje Maribor foto: Promocijski material

Začnite dan z novim Zajtrk kruhom

Za zajtrk se prileže košček odličnega kruha. S to mislijo so v Žitu zasnovali nov Zajtrk kruh, ki je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus, ter potrošnikom v privlačni obliki kifeljca prinaša okusen začetek dneva. Zaželeli pa si ga boste zagotovo tudi za malico ali večerjo.

Tradicionalni slovenski zajtrk foto: Promocijski material

V Žitu so svojo ponudbo odličnih kruhov obogatili z novim Zajtrk kruhom. Ta dnevno svež kruh je pripravljen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka – mleka, masla, medu in koškov jabolčni krhljev in ima prepoznavno obliko kifeljca. Odlikuje ga rustikalna, hrustljava skorjica rjavkaste barve s prečnimi zarezami. Sredica kruha je gosta, sočna in z vidnimi delci semen in koščki jabolk. Kruh je pripravljen po postopku dolgotrajne fermentacije in vsebuje kislo testo ter najbolj kakovostne sestavine. Tako gre za izvrsten izdelek, ki združuje tradicijo, inovativnost ter domač okus.
K Zajtrk kruhu se še posebej podajo maslo, med in jabolka. Ni pa odličen le kot kruh za tradicionalni slovenski zajtrk, prileže se tudi ob slanih dodatkih. Kruh namreč ni sladek, je le polnega okusa, zato je primeren za vsako kombinacijo jedi. Zaradi svojega okusa in videza pa se razlikuje od vseh drugih kruhov na trgu. Zajtrk kruh je tako odličen za vse, ki si želijo domač okus slovenske hrane, pa tudi za gurmane, ki cenijo kakovost in inovativne izdelke.

Gasilska brigada Ljubljana

Gasilska brigada Ljubljana foto: Promocijski material

OŠ Livada

OŠ Livada foto: Promocijski material

Gasilska brigada Ljubljana

Gasilska brigada Ljubljana foto: Promocijski material

Gorska reševalna služba Celje Mozirje

Gorska reševalna služba Celje Mozirje foto: Promocijski material

Porodnišnica Kranj

Porodnišnica Kranj foto: Promocijski material

Reševalci UKC Ljubljana

Reševalci UKC Ljubljana foto: Promocijski material

Reševalci UKC Ljubljana

Reševalci UKC Ljubljana foto: Promocijski material

prejšnji članek
Mlada kuharja se bosta lahko učila pri najboljših
Kulinarika
Mlada kuharja se bosta lahko učila pri najboljših
naslednji članek
Letos se bo zgodil pravi spektakel vizualnih užitkov
Svet slavnih
Letos se bo zgodil pravi spektakel vizualnih užitkov