Kulinarika
 

Vedno razprodana uspešnica Kulinarični dan tokrat po slovensko!

19. 11. 2019; 14.55
Avtor: Oglasno sporočilo
delavnica_1115x560_acf_cropped_1115x560_acf_cropped
Ekipa revije Dober tek s pomočjo ekipe Event24 ustvarja vrhunske dogodke, namenjene kulinaričnim navdušencev vseh starosti in okusov. Vedno znova razprodana uspešnica KULINARIČNI DAN, se tokrat vrača v slovenski ediciji, na vas pa čakajo raznolike delavnice, ki ne bodo razočarale …

V soboto, 23. novembra 2019, bo v Centru kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 v Ljubljani, od 8.30 ure dalje, potekal kulinarični dan, kjer se boste kuharskih skrivnosti učili na intenzivnih delavnicah in pridobivali znanje s strani vrhunskih kuharskih strokovnjakov. Tokrat v zelo posebni – slovenski – ediciji. Kakšne poslastice nas pričakujejo? 

Sodobna slovenska kuhinja

Na 4-urni delavnici slovenske kuhinje bomo z vrhunskim chefom Tomažem Sovdatom slovenske tradicionalne jedi postavili stopničko više in jih nadgradili s sodobnim pristopom. Ročne spretnosti bomo preizkusili s pripravo bovških krafov (bratranci kobariških štrukljev) s tremi nadevi, posodobili klasično joto, si privoščili divjačino, pečenico in druge zimske kulinarične dobrote na sodoben način. Spoznali bomo nove tehnike priprave jedi in se naučili, kako kuharsko kreativni smo lahko s preprostimi, a kakovostnimi sestavinami tradicionalne slovenske kuhinje.

Tomaž Sovdat je odličen kuhar iz Posočja, ki pravi, da kuha preprosto in kreativno. Navdih črpa v lokalnih sestavinah in tradicionalnih jedeh, te pa domiselno nadgrajuje s klasičnimi tehnikami francoske kuhinje in sodobnimi pristopi. Svoje kuharsko znanje je kalil v številnih restavracijah doma in v tujini, med drugim tudi pri enem najboljših italijanskih chefov Norbertu Niederkoflerju (Rossa Alpina, 3 Michelinove zvezdice) in 3 leta pri slovenski vrhunski chefinji Ani Roš v Hiši Franko. Z jedmi sodobne slovenske kuhinje je navduševal v bovškem hotelu Dobra vila, to zimo pa stopa na samostojno kuharsko pot. Z veseljem pričakujemo odprtje njegove nove gostilne Mangrt v Logu pod Mangartom!

Dobrote iz kvašenega testa

Tradicija kruha in izdelkov iz vzhajanega kvašenega testa je v slovenski kulinariki globoko zakoreninjena. Na delavnici bomo spoznali vse skrivnosti kvašenega testa, odgovorili na vsa vprašanja, ob tem pa ovrgli številne mite in dokazali, da lahko z nekaj osnovnimi napotki svoje znanje in recepte hitro uspešno nadgradimo. Zamesili bomo testo in spekli pogače, spletli pletenko in zvili dišeče ferdinandove kolačke. Ker praznični čas že trka na vrata, bomo pekli tudi božične zvezde in strašne Miklavževe parklje.

Mirjam Kavčič je ena največjih poznavalk kvašenega testa v Sloveniji. Ustvarila je na stotine receptov za dobrote iz kvašenega testa, vodila številne delavnice in mnoga ocenjevanja kruha ter kvašenih izdelkov. Le malo je direktoric, ki bi svojo službo tako pogosto pripeljale pred domačo pečico in – svojo domačo pečico v službo. Mirjam Kavčič je direktorica podjetja Lesaffre Slovenija, največjega slovenskega ponudnika svežega kvasa, ki je ob preizkušanju kvasa Fala do potankosti preučila kvašeno testo. »Največkrat se šele med prazniki zavemo, kako nas prav tradicija peke združuje in osrečuje. Naše poslanstvo je ohranjati tradicijo peke in širiti ljubezen do peke,« pravi. Le kako bi lahko to poslanstvo bolj dejavno uresničevala, kot v vlogi gospodinje, ki sama peče in pri tem zapiše vse sestavine in postopek priprave?

Vodena degustacija: spoznajmo kraft piva

Na vodeni degustaciji kraft piv bomo spoznali, kaj so butična (craft) piva, okusili razlike med stili piv in razumeli, zakaj prihaja do razlik v okusu. Degustacijo bo vodil strokovnjak za pivo in izkušen predavatelj Andrej Colarič, s seboj pa bo pripeljal pivo slovenske mikropivovarne Green Gold Brewing, kjer gojijo filozofijo, da pivo ni le pijača, ki te odžeja, temveč je izpopolnjen presežek. V pivih, varjenih v pivovarni sredi Spodnje Savinjske doline, se zato prepletata slovenska tradicija (in slovenski hmelj) ter leta pivovarskih izkušenj, ki jih lastnik pivovarne Luka Rojnik na različnih izobraževanjih nabira vsepovsod po svetu.

Andrej Colarič je strokovnjak za pivo in izkušen predavatelj, ki se ponaša z enim najbolj cenjenih nazivov na področju pivovarstva na svetu – ameriškim certifikatom Cicerone. Vodi številne degustacije piv, sodeluje z vrhunskimi restavracijami, s katerimi pripravljajo menije, usklajene s pivsko ponudbo, ter prav posebne tematske večerje, kombinirane s pivom. Je soavtor strokovne knjige o pivu “Pivo, pijača doživetja”, njegove zapise pa lahko spremljate tudi na portalu Pivopis.si.

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano, vinom in pivom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

KULINARIČNI DAN lahko doživite že za 87 € (s popustom za prijavo 2 oseb, cena znaša 156 €)*!

*v ceno je vključena vsa hrana in pijača, vse sestavine, kuhinjski pripomočki, degustacije ...)!

PRIJAVE ZBIRAMO >>> TUKAJ!

prejšnji članek
Ne žalujte več za ljudmi, ki za vas nimajo časa
Odnosi
Ne žalujte več za ljudmi, ki za vas nimajo časa
naslednji članek
Velika Aktualova družina v pričakovanju …
Svet slavnih
Velika Aktualova družina v pričakovanju …

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.