Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Na skrivaj smo obiskali: Ljubljanski Atelier Karim

27. 9. 2020; 10.00
Avtor: K.M.
karim

Atelier Karim foto: Facebook

V začetku poletja se je v Ljubljani odprl nov atelje v lasti družine Merdjadi. Kakšna je naša ocena?

Na portalu www.njena.si pričenjamo z novo rubriko 'Na skrivaj smo obiskali', v kateri bomo podali subjektivne ocene kulinarične ponudbe Slovenije. Kot prvi je na našo tapeto 'padel' nov slaščičarski atelje družine Merdjadi, ki ga lahko od poletja dalje najdete v središču Ljubljane. Gre za družinski projekt kuharskega mojstra in sodnika v šovu MasterChef Slovenija Karima Merdjadija, njegove žene Helene, ki je poskrbela za vizualno podobo prostora in skrbi za prodajo ter hčere Nike, ki ima roko čez posel, ko se oče ukvarja s snemanjem priljubljene oddaje.

Prvi vtis? 

Ker pred obiskom nismo preverili delovnega časa, smo do ateljeja prišli 4 minute pred zaprtjem. Naša napaka, ki ni bila tako usodna, saj lahko središče prestolnice obiščemo kadarkoli. Vseeno pa smo bili postreženi in to brez slabe volje.

Lokacija ateljeja sicer ni na najbolj prometnih lokacijah mesta, a je hkrati še vedno v samem središču, zato ga bodo tisti, ki ga bodo želeli, vseeno zagotovo našli. 

Postrežba

V ateljeju sta nas sprejela najbolj prepoznaven obraz ateljeja, Karim Merdjadij in njegova hči Nika, kar ni tako pogosto, če smo prav razumeli dinamiko dela v samem ateljeju, kjer sta ravno onadva zadolžena za pripravo slaščic. Kljub temu, da so bili tik pred zaprtjem in da so atelje že pripravljali za naslednji dan, smo bili deležni korektne in prijazne postrežbe. Karim nam je podal vse potrebne informacije o ponudbi, nam kljub pozni uri predstavil vse izdelke in ob tem pokazal tudi odlično prodajno žilico. Namesto, da smo prostor zapustili zgolj s prepoznavnimi makroni, smo domov prišli s paketom makronov in dvema torticama. 

Okusi

Ponudba je zelo raznolika, tudi v pestrosti in kombinaciji okusov. Sami smo okušali kombinacijo kokosa in bele čokolade ter pistacije in maline. Obe tortici sta bili dejansko izbrani iz subjektivnih razlogov, zato čez same okuse nimamo pripomb. Hkrati je treba poudariti, da gre v sladici za kombinacijo različnih tehnik in tekstur, ki so nas pri kombinaciji čokolade in kokosa bolj prepričali, zato bi le-to še večkrat ponovili. 

Kombinacija pistacije in maline foto: KM

Kar se tiče makronov, smo izbrali naključno kombinacijo okusov, ki nam jo je Karim sicer vnaprej povedal. Glede izvedbe samih makronov nimamo pripomb, poudarjamo pa da se močno vidi razlika med kupljenimi v ateljeju in tistimi, ki jih lahko dobimo v večjih trgovskih verigah. Ob tem pa moramo priznati, da nas vsi okusi niso navdušili, a gre tudi tokrat seveda za individualen okus vsakega posameznika. 

Cena

Cenovno se slaščice zagotovo uvrščajo v višji razred, a so ob tem vseeno popolnoma konkurenčne podobni ponudbi. Morda celo kak evro ali pol njega nižje. Za primerjavo: Cene makronov so občutno višje kot tiste v verigah velikih trgovcev, a so okusi v ateljeju popolnoma na drugem nivoju, hkrati pa gre za sveže izdelke, izpod rok slovenskih ustvarjalcev. 

Pomembna informacija

Makroni in tortice so v osnovi zmrznjene. Makrone lahko pojeste že čez nekaj minut, na tortice pa morate nekoliko počakati. Najboljše, da jih pojeste kak dan po nakupu, do takrat pa jih shranite v hladilniku. 

prejšnji članek
Horoskop: Pri izražanju čustev bodite iskreni
Horoskop
Horoskop: Pri izražanju čustev bodite iskreni
naslednji članek
50-letna Naomi Campbell pogosto na sodišču
Svet slavnih
50-letna Naomi Campbell pogosto na sodišču